Kastanje-knolselderijsoep met purple cress

Nog geen reviews
513 kcal
0 g groente
Kastanje-knolselderijsoep
arrow down

Wat deze soep zo bijzonder maakt zijn de tamme kastanjes. Tamme kastanjes zijn herkenbaar aan het puntje aan de bovenkant en zijn eetbaar (in tegenstelling tot de ronde, wilde kastanjes). Op de een of andere manier eten we niet zo vaak kastanjes en zien we het meer als een luxe-product. Dat is jammer, want ze zijn heel voedzaam en barsten van de vitamines. Het voordeel van voorgekookte kastanjes is dat je ze niet hoeft te pellen. Daarnaast kun je ze lekker snel bereiden.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet erin op. Pel en snipper de ui. Snijd de knolselderij in plakken. Schil de plakken en snijd in kleine blokjes. Snijd de voorgekookte kastanjes klein. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes.
  2. Verwarm olie in een ruime soeppan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en bak al omscheppend 3 minuten mee (bewaar een paar mooie rauwe plakjes voor stap 5).
  3. Doe de knolselderij en gekookte kastanjes erbij en schep alles goed om. Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan 20-25 minuten zachtjes koken.
  4. Check met een vork of de knolselderij gaar is en schep wat knolselderijblokjes en kastanjes uit de soep. Doe de helft van de crème fraîche erbij en pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Voeg desgewenst extra water toe als je de soep te stevig vindt.
  5. Verhit bakolie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een kleine bakpan en bak de rest van de kastanjechampignons in 3-4 minuten goudbruin. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  6. Was de purple cress onder de kraan. Schep de soep in mooie borden of kommen. Klop de overgebleven crème fraîche los met een beetje water en druppel dit over de soep. Garneer de soep met de knolselderijblokjes, gebakken kastanjechampignons en purple cress.
TIP
De soep is ook erg lekker met krokante broodcroutons.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st KnolselderijHerkomst: Huybrechts
  • 100 g Gekookte kastanjesHerkomst: Concept Fruits
  • 250 g KastanjechampignonsHerkomst: Heereco
  • 125 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 1 bakje Purple cressHerkomst: koppert cress
Zelf toevoegen
  • 600 ml Water
  • 1 g Bakolie (of roomboter)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -11%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -32%
water-reduction-score
Water -70%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVegetarischAfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie513 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker5 g
Vet28 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit13 g
Vezels21 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Selderij
Mais
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan