Pitabroodsalade met muntdressing kikkererwten, tomaat en komkommer

3,8
Gemiddelde van 5 reviews
822 kcal
310 g groente
Pitabroodsalade met muntdressing

Vandaag een recept geïnspireerd op de bekende Libanese broodsalade: Fattoush. We gebruiken heerlijke volkoren pitabroodjes en een frisse saus met verse munt. Eikenbladsla is lekker fris en knapperig. De groene variant heeft, net als de rode, een pittige en licht nootachtige smaak. Verwerk deze sla tot een mooie salade of gebruik het mooie blad als knapperige toevoeging op je brood.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan, dep droog en besprenkel met olie. Breng op smaak met paprikapoeder, komijn, zout en (chili)peper. Halveer de pitabroodjes overlangs. Bestrijk de helften met olie en snijd in smalle reepjes of puntjes. Verdeel de pitabroodjes en kikkererwten over de bakplaat en bak 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Was intussen de komkommer en tomaat en snijd klein. Pel en snipper de sjalot. Was de sla en snijd of scheur in reepjes.
  4. Was de munt en snijd klein. Maak een dressing van de plantaardige yoghurt (of mayonaise), munt, olijfolie extra vierge, citroensap, zout en (chili)peper.
  5. Doe de groenten, kikkererwten en een deel van de pitabroodstukjes in een saladekom en hussel door elkaar. Serveer met de muntdressing en strooi de rest van het krokante pitabrood erover.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de pitabroodjes ook in de broodrooster verwarmen of krokant bakken in een pan. Gebruik ook munt door de salade voor nog meer smaak!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
  • 4 st PitabroodjesHerkomst: O Mundo
  • 1 st KomkommerHerkomst: Almagro
  • 200 g TrostomatenHerkomst: Organic Brothers
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st EikenbladslaHerkomst: Ecoveg
  • 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Plantaardige yoghurt (of mayonaise)
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 2 el Citroensap
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -23%
vegetablecounter
Groente+ 146%
vita-score
Vitaliteit+ 53%
co2-reduction-score
CO2eq -74%
water-reduction-score
Water -51%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieLekker snelSeizoenGezinEiwitrijk9 maandenVeganLactosevrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie822 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker11 g
Vet34 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit37 g
Vezels18 g
Zout2.6 g
Allergenen informatie
Tarwe
Paprika
Gluten
Sojabonen
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin