Gado gado betekent letterlijk ‘mengsels’ en is een bekend Indonesisch gerecht. Het bestaat uit gekookte of gestoomde groenten, overgoten met een dunne pindasaus. In Indonesië eten ze gado gado vaak koud als een salade. Voor dit gerecht kiezen we voor Hollandse spitskool, maar natuurlijk kun je ook andere groenten verwerken zoals sperziebonen, bloemkool, paprika, enz. We bereiden de gado gado lekker gemakkelijk met een kant en klare biologische satésaus, een gekookt eitje en wat kroepoek. Je zult zien dat de maaltijd zo op tafel staat!
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef goed af onder kraan. Breng water aan de kook en kook de rijst in 12 minuten gaar. Kook de eieren 8 minuten met de rijst mee (of gebruik een apart pannetje) en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Giet de rijst af en zet afgedekt opzij.
- Halveer de witte kool in de lengte en snijd in dunne reepjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein.
- Verhit bakolie in een wok (of grote koekenpan) en fruit de ui een minuut op een middelhoog vuur. Voeg dan de witte kool toe en knijp de knoflook erboven uit. Stoof de witte kool op een laag vuur, met de deksel op de pan in circa 10 minuten beetgaar. Schep regelmatig om.
- Spoel de taugé af onder de kraan. Breng water aan de kook voor de taugé. Blacheer de taugé door kokend water erover te gieten, spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Stoof de laatste minuut de helft van de taugé mee.
- Verwarm de satésaus in een steelpannetje op een laag vuur en verdun naar smaak met water. Het is lekker als het een dunne saus is, zodat je deze goed over de groenten kunt schenken.
- Pel en halveer de eieren. Verdeel de witte kool, gekookte eieren en rijst over de borden. Schenk wat satésaus en de rest van de taugé erover. Heb je een glutenallergie? Spoel de pinda's af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Garneer de gado gado met pinda's. Selamat makan! (= smakelijk eten).
TIP
Houd je van pit? Voeg dan een vers gesneden rode peper toe of wat sambal. Ook erg lekker met gefrituurde uitjes of seroendeng.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
- 2 st EierenHerkomst: bio meerwaarde
- 0.5 st Witte koolHerkomst: Huib Rijk
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen
- 70 bakje TaugéHerkomst: Van der Plas
- 2 g SatésausHerkomst: Yakso
- 25 g Pinda'sHerkomst: ekomenu maatwerk 25 g
- 1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente -100%
Vitaliteit+ 70%
CO2eq -81%
Water -90%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Seizoen, Lekker snel, Variatie, Lactosevrij, Gezin, Glutenvrij, Afvallen, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie701 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker15 g
Vet33 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit25 g
Vezels13 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Pinda's
Ei
Sojabonen
Vergelijkbare recepten
664 kcal
450 g groente
Seizoen, Vegan, Variatie, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden, Afvallen, Lactosevrij
590 kcal
250 g groente
9 maanden, Lactosevrij, Gezin, Lekker snel, Vegan, Variatie, Vegetarisch, Afvallen
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch, Lekker snel, Seizoen, Afvallen, Vegan, Lactosevrij
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij, Seizoen, Gezin, Lekker snel, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Eiwitrijk