Keto Bloemkoolrijst met shoarma en paksoi ! Weinig koolhydraten
3,8
650 kcal
250 g groente
KETOGEEN In tegenstelling tot andere koolsoorten heeft paksoi een vrij neutrale smaak. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in Nederland en België vind je paksoi steeds vaker op het menu. En terecht: niet alleen is deze groente heel gezond, maar ook is paksoi veelzijdig genoeg om zowel in exotische roerbakschotels als in stamppotten te verwerken. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en knoflook samen met de shoarma op een middelhoog vuur bruin.
- Was de paksoi onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein. Voeg toe aan de pan en bak mee. Doe de kokosroom erbij en breng op smaak met sojasaus, zout en (chili)peper. Houd afgedekt warm.
- Verhit olie in een andere bakpan en roerbak de bloemkoolrijst in circa 3-5 minuten lichtbruin op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de shoarma en paksoi in kokossaus met de bloemkoolrijst.
TIP
Lekker met nootjes voor een extra crunch.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 200 g VarkensshoarmaHerkomst: Future Food Group
- 1 st PaksoiHerkomst: Van Brakel
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 200 g BloemkoolrijstHerkomst: proef 600 g
- 1 el Bakolie
- 2 el Sojasaus
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price+ 4%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 22%
CO2eq -41%
Water+ 14%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie650 kcal
Koolhydraten14 g
Suiker9 g
Vet52 g
Verzadigd vet31 g
Eiwit29 g
Vezels5 g
Zout2.4 g
Allergenen informatie
Varken
Paprika