Aardappeltortilla met peterselie courgette en doperwten

Nog geen reviews
620 kcal
320 g groente
Aardappeltortilla met peterselie
arrow down

De aardappeltortilla, oftewel tortilla de patatas, is een bekend Spaans gerecht. Het wordt vaak als tapas gegeten. Het is een eenvoudig gerecht waar het hele gezin van geniet. Het is eigenlijk een dikke omelet met aardappel, ei en groente. De groenten 'verstop' je in de goed gevulde tortilla waardoor zelfs moeilijke eters er heerlijk van smullen.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in hele dunne plakjes. Kook 10-12 minuten, giet het water af en laat even uitdampen.
  2. Pel de ui en snijd in ringen. Was de courgette, halveer in de lengte en snijd in dunne plakken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Snijd de peterselie klein.
  3. Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  4. Verwarm olie in een bakpan en bak de voorgekookte aardappels, rode ui, paprika en courgette op een hoog vuur lichtbruin. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Strooi de peterselie erover (bewaar een beetje voor garnering) en schenk het eimengsel in de pan. Schud de pan heen en weer, zet het vuur laag en laat de tortilla afgedekt tenminste 10 minuten garen.
  5. Schud de pan regelmatig zodat de aardappeltortilla niet aanbakt. Als de tortilla stevig aanvoelt is deze klaar. Strooi vlak voor het serveren nog wat verse peterselie erover.
TIP
Je kunt de aardappeltortilla ook in de oven bereiden (160 ºC) in een ovenschaal of met een vuurvaste pan. Ook lekker met wat kaas.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 2 st PuntpaprikaHerkomst: EKO
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 4 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 200 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 154%
vita-score
Vitaliteit+ 32%
co2-reduction-score
CO2eq -73%
water-reduction-score
Water -75%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGlutenvrijVegetarischVariatieLactosevrijGezinEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie620 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker21 g
Vet26 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit27 g
Vezels12 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Ei
Peulvruchten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden