Aardpeer-postelein stoof met gehaktballetjes ! Weinig koolhydraten
4,1
547 kcal
350 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een stoofpotje met aardpeer en postelein. De zachte smaak van aardpeer lijkt een beetje op die van de artisjok. De biologische knolletjes hoeven voor het koken niet geschild te worden (mag wel). Aardperen kun je gebakken, gekookt maar ook rauw eten. Deze groente heeft een zeer gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in parten. Was of schil de aardpeer en snijd in kleine stukken. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een braadpan en bak de ui en aardpeer 2 minuten aan op een hoog vuur. Temper het vuur, voeg de boter toe en schenk de bouillon erbij. Laat afgedekt 15-20 minuten stoven.
- Breng intussen het gehakt op smaak met gehaktkruiden, zout en peper. Kneed goed door elkaar en rol een aantal gehaktballetjes ervan. Halveer de tomaatjes. Verwarm een droge bakpan en bak de gehaktballetjes met de tomaatjes 3-5 minuten. Doe het daarna in de pan bij de aardperen.
- Was de postelein, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Voeg de postelein de laatste 2 minuten toe aan de pan met aardperen.
TIP
Het is ook erg lekker om een deel van de postelein rauw toe te voegen. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 400 g AardpeerHerkomst: Arenosa
- 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
- 2 tl GehaktkruidenHerkomst: Het blauwe huis
- 200 g Cherry tomatenHerkomst: Albabio
- 100 g PosteleinHerkomst: Aurora
- 100 ml Bouillon
- 1 el Olie
- 1 el Boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -15%
Groente+ 178%
Vitaliteit+ 55%
CO2eq -5%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie547 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker5 g
Vet31 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit27 g
Vezels7 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Selderij
Rund