Aardpeer-spinazie risotto met feta ! Weinig koolhydraten

3,0
Gemiddelde van 10 reviews
534 kcal
410 g groente
Aardpeer-spinazie risotto met feta
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST De zachte smaak van aardpeer lijkt een beetje op die van de artisjok. Zo lekker! De biologische knolletjes hoeven voor het koken niet geschild te worden. Je kunt ze bakken, koken, en zelfs rauw eten. Vandaag gebruiken we ze in een heerlijke risotto van bloemkoolrijst met spinazie, feta en crunchy hazelnoten.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de groentebouillon. Was of schil de aardpeer en snijd in kleine blokjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardpeer 10-12 minuten op een middelhoog vuur. Giet daarna het water af.
  2. Pel en snipper ondertussen de knoflook en ui. Verwarm olie in een brede braadpan en bak de ui, knoflook en bloemkoolrijst 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte aardpeer toe en schenk de bouillon erbij. Laat 5 minuten zonder deksel pruttelen.
  3. Spoel de spinazie in een zeef onder de kraan, snijd kleiner en voeg de laatste 2 minuten toe aan de pan.
  4. Verkruimel de feta en schep een deel door de risotto. Hak de hazelnoten en peterselie en strooi met de rest van de feta over de aardpeer-spinazie risotto.
TIP
Je kan de knoflook en ui ook knapperig bakken en aan het einde toevoegen. Lekker knapperig bij de smeuïge risotto.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g AardpeerHerkomst: Arenosa
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g BloemkoolrijstHerkomst: proef 600 g
  • 200 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 75 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 100 ml Groentebouillon
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -23%
vegetablecounter
Groente+ 225%
vita-score
Vitaliteit+ 60%
co2-reduction-score
CO2eq -77%
water-reduction-score
Water -22%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie534 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker9 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit19 g
Vezels11 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Noten
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen