Andijvie-bloemkool stamppot met braadworst ! Weinig koolhydraten

3,0
Gemiddelde van 13 reviews
557 kcal
520 g groente
Andijvie-bloemkool stamppot met braadworst
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Door de andijvie niet te koken maar rauw te verwerken, blijft de smaak en kleur mooi behouden. Andijvie bevat antioxidanten die ervoor zorgen dat ontstekingen worden geremd en het risico op hart- en vaatziekten wordt verminderd. Er wordt ook wel eens gezegd: "Bitter in de mond maakt het hart gezond". In plaats van aardappel gebruiken we in deze stamppot bloemkool. Zo krijg je lekker veel groenten binnen. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook en plet met de platte kant van je mes. Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Verwijder de bladeren van de bloemkool, snijd in roosjes en de stronk in stukken. Kook de bloemkool samen met de knoflook in 15 minuten gaar.
  2. Was intussen de andijvie, laat uitlekken in een vergiet en snijd heel klein. Kook de helft van de andijvie met de bloemkool mee.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verwarm olie in een bakpan en bak de worstjes met de ui 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de boter toe voor een lekkere jus.
  4. Giet het water van de bloemkool af en laat even droogstomen zodat al het vocht goed verdampt (doe je dit niet dan wordt de stamppot te nat). Stamp met een pureestamper tot een puree en schep de rauwe andijvie erdoor. Proef en breng op smaak met de zout en peper. Zet afgedekt nog even opzij zodat de andijvie een beetje kan slinken.
  5. Serveer de andijvie-bloemkoolstamppot met de braadworstjes.
TIP
De stamppot is ook erg lekker met mosterd.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Nieuweboer
  • 1 st AndijvieHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g RunderbraadworstHerkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 2%
vegetablecounter
Groente+ 313%
vita-score
Vitaliteit+ 12%
co2-reduction-score
CO2eq -29%
water-reduction-score
Water -71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie557 kcal
Koolhydraten17 g
Suiker14 g
Vet39 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit28 g
Vezels14 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Rund
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Aardpeer-groene kool ovenschotel
575 kcal
260 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Bulgur met (vegan) gehaktsaus
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij
Boerenkool knolselderij stamppot met rookworst
618 kcal
450 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen