Andijvie flammkuchen met stroperige uien

4,2
Gemiddelde van 37 reviews
719 kcal
270 g groente
Andijvie flammkuchen

Wist je dat je andijvie op vele manieren kunt klaarmaken? De bladeren hebben een frisse en licht-bittere smaak en zijn heerlijk rauw te eten vanwege hun knapperigheid. Precies om deze reden wordt andijvie vaak rauw gegeten in een stamppot, maar past hij ook perfect in een salade. Vandaag maken we er een plaattaart mee. Het bittertje van de andijvie combineert uitstekend met de zoete uien.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onder in de hete oven. Haal het deeg uit de oven en zet opzij.
  2. Pel de uien en snijd in mooie ronde plakken. De uien die uit elkaar vallen snipper je en leg je opzij. Verhit olie in een bakpan en bak de ui plakjes op een hoog vuur kort aan. Temper het vuur en voeg een klontje boter toe. Roer de stroop los met een beetje water, druppel het over de uien en bak nog 5-10 minuten op een laag vuur bruin en zacht.
  3. Spoel intussen de andijvie in een bak met koud water, laat daarna heel goed uitlekken (of dep droog) en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de gesnipperde ui en de andijvie enkele minuten tot de andijvie enigszins is geslonken. Laat daarna het vocht zoveel mogelijk eruit lopen (gebruik bijvoorbeeld een zeef), schep de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Rits de tijm van de takjes en voeg toe.
  4. Verdeel de andijvie losjes over de deegbodem en leg de zoete uien erop. Druppel een beetje vocht uit de pan over de flammkuchen en bak nog 10-15 minuten in de hete oven.
TIP
Ook heel erg lekker met fijngehakte nootjes of amandelschaafsel.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st FlammkuchenHerkomst: Flammkuchen.nl
  • 4 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Sirop de LiègeHerkomst: Chez popol
  • 1 st AndijvieHerkomst: Heerlijke oogst
  • 75 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
  • 0.5 st Verse tijmHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -9%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -61%
water-reduction-score
Water -75%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVegetarischVariatie9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie719 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker15 g
Vet28 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit25 g
Vezels11 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin