Andijvie ovenschotel met champignons, ui en rundergehakt

4,5
Gemiddelde van 24 reviews
714 kcal
280 g groente
Andijvie ovenschotel

Wist jij dat andijvie een echte zomergroente is? Knisperend vers van het land, zo op jouw bord! Andijvie heeft een sterke, licht-bittere smaak. Iets waar je van moet houden, net als de smaak van witlof. Deze twee groenten zijn dan ook aan elkaar verwant. Maar in deze ovenschotel komt de andijvie heel goed tot zijn recht!

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en stamp met een beetje kookvocht (of melk en boter) tot een gladde puree.
  3. Was intussen de andijvie, laat goed uitlekken en snijd in repen. Pel de ui en snijd in halve ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.
  4. Verhit olie in een ruime bakpan en bak het gehakt samen met de ui 2 minuten. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper en schep uit de pan. Gebruik dezelfde pan en bak de champignons in 3 minuten bruin. Voeg de kleingesneden andijvie toe en laat slinken. Doe het gehakt terug in de pan en schep alles goed door elkaar.
  5. Vet een ovenschaal in, doe onderin de aardappelpuree en daarop de andijvie-gehaktmix. Bestrooi met de geraspte kaas en zet onder de grill tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
TIP
De aardappelpuree is ook erg lekker met een beetje mosterd erdoor.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimig
  • 1 st AndijvieHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 100 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
  • 200 g Gehakt H-O-HHerkomst: Future Food Group
  • 50 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 tl Kerriepoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 2%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 27%
co2-reduction-score
CO2eq -6%
water-reduction-score
Water -45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenEiwitrijkGlutenvrijSeizoenGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie714 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker9 g
Vet33 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit35 g
Vezels11 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Varken
Rund
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden