Aubergine gratin met fusilli

Nog geen reviews
770 kcal
350 g groente
Aubergine gratin
arrow down

Vandaag een heerlijke gegratineerde aubergineschotel met fusilli op het menu. Aubergines zijn zeer gevoelig voor lage temperaturen. Het is raadzaam om de groente niet bij temperaturen lager dan 10 °C te bewaren. Bewaar ze dus niet in de koelkast, maar op een koele donkere plaats. Aubergine behoort tot de nachtschadefamilie evenals de tomaat, paprika, komkommer en peper.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de passata toe en verwarm mee. Breng op smaak met de tijm, zout en peper.
  3. Snijd intussen de aubergines in de lengte in dunne plakken van ongeveer een halve cm. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  4. Verhit een grillpan tot deze gaat walmen. Leg de plakken aubergine erop en grill ze tot ze aan beide kanten een mooi zwart grillpatroontje hebben. De aubergines worden niet door en door gaar op de grill, ze garen verder in de oven.
  5. Schep een laagje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal en leg hierop een laag aubergineplakken en verse basilicum. Bestrooi met wat geraspte kaas en bedek met een nieuwe laag tomatensaus. Herhaal met nog een laag aubergineplakken, basilicum en geraspte kaas tot alles op is. Eindig met een laagje tomatensaus en daarbovenop wat paneermeel en geraspte kaas. Bak de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook aan de kook en kook de fusilli in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Serveer de aubergine gratin met de fusilli.
TIP
Je kunt de gegratineerde aubergineschotel ook met brood serveren, om te dippen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 250 g PassataHerkomst: la bio idea
  • 2 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 5 g Verse basilicumHerkomst: Herbio
  • 75 g Geraspte kaas DEZE GEBRUIKENHerkomst: Kaandorp
  • 150 g FusilliHerkomst: willem en drees voorraad
Zelf toevoegen
  • 2 tl Tijm
  • 2 el Olijfolie
  • 2 g Paneermeel
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVegetarischGezinVariatieSeizoenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie770 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker13 g
Vet36 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit25 g
Vezels12 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Melk

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan