Aubergine torentjes met kikkererwtenpuree en crispy smashed potatoes

Nog geen reviews
666 kcal
330 g groente
Aubergine torentjes met kikkererwtenpuree
arrow down

Vandaag op het menu: ‘smashed potatoes’. Een gerecht dat in Amerika razend populair is. De aardappels worden eerst gekookt, vervolgens geprakt op een bakplaat en daarna geroosterd in de oven. Door olijfolie over de aardappels te druppelen, worden ze heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen. We combineren de smashed potatoes met torentjes van aubergine. Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de aardappels, kook 15 minuten en giet het water af.
  2. Pel intussen de ui en snijd in partjes. Leg de ui samen met de voorgekookte aardappels op de bakplaat. Prak de aardappels met een vork totdat ze kruimelig zijn. Druppel olie erover en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Rooster circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Was de aubergine en tomaat en snijd in even grote plakjes van 1 cm dik. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Mix de kikkererwten, citroensap, chilivlokken en verse peterselie tot een gladde pasta. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit olie in een grillpan of bakpan en gril of bak de aubergineplakjes totdat de aubergine vocht afgeeft en lichtbruin kleurt. Breng op smaak met zout en peper. Stapel de torentjes van aubergine, tomaat en kikkererwtenpuree. Plaats eventueel nog enkele minuten in de oven bij de aardappels.
  5. Serveer de aubergine torentjes met de crispy smashed potatoes ernaast.
TIP
Als je de oven niet wilt gebruiken, kun je de aardappels ook krokant bakken in een pan. Gebruik eventueel een vrolijk prikkertje om de torentjes recht te houden.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, kruimigHerkomst: E van de Vijver
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 2 st TomaatHerkomst: Solid
  • 350 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 0.5 st Citroen, sapHerkomst: Campisi
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -9%
vegetablecounter
Groente+ 162%
vita-score
Vitaliteit+ 32%
co2-reduction-score
CO2eq -68%
water-reduction-score
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGlutenvrijVegetarischVeganLactosevrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie666 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker14 g
Vet26 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels18 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten