Ayurvedische rode linzen dahl met aubergine Thaise kokosroom en koriander

4,1
Gemiddelde van 39 reviews
782 kcal
300 g groente
Ayurvedische rode linzen dahl met aubergine

Volgens de Ayurvedische voedingsleer zijn we niet wat we eten, maar zijn we wat we kunnen verteren. Deze maaltijd is licht verteerbaar en heerlijk romig. Je geeft je spijsvertering rust zodat je alle voedingsstoffen goed kunt opnemen!

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Bereid de bouillon.
  2. Pel de knoflook. Schil en rasp de kurkuma (let op kurkuma geeft erg af aan je handen). Was de aubergine en snijd in kleine stukken. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode peper in stukjes. Verwarm olie (of ghee) in een ruime pan en fruit de knoflook, kurkuma, rode peper en komijnpoeder 2 minuten op een laag vuur.
  3. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en voeg samen met de aubergine en courgette toe aan de pan. Bak 3 minuten op een hoog vuur en blus dan af met de bouillon en kokosroom. Laat afgedekt zachtjes 15-20 minuten koken. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de rode linzen dahl met de rijst, top af met verse koriander en limoensap.
TIP
Ook erg lekker met wat fijngehakte nootjes.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 tl Kurkuma (verse)
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 70 g Rode linzenHerkomst: Greenage
  • 160 ml Thaise kokosroomHerkomst: On off spices
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 0.5 st Limoen, sapHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 200 ml Bouillon
  • 2 el Olie (of ghee)
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -102%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 27%
co2-reduction-score
CO2eq+ 33%
water-reduction-score
Water+ 694%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieVegan9 maandenLactosevrijGlutenvrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie782 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker11 g
Vet35 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit21 g
Vezels19 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin