Aziatische dashi soep met pinda-rijst Chinese kool en bosui

3,5
Gemiddelde van 11 reviews
678 kcal
310 g groente
Aziatische dashi soep met pinda-rijst

Je gaat in een korte tijd een dashi maken (een zeewierbouillon die de basis is van veel Japanse gerechten), daarbij lekkere rijst met een crunch erin van pinda en sesam, samen met een berg heerlijk gebakken groente. Hoe ga je alles opeten: In de soep, naast de soep en met de soep. Wat jij lekker vindt.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en schep de pinda's en sesamzaadjes door de rijst.
  2. Verwarm het water in een pan en voeg de sojasaus en het verkruimelde zeewier toe. Laat circa 15 minuten zachtjes koken en giet daarna alles door een zeef zodat je een heldere bouillon krijgt.
  3. Pel intussen de ui en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Snijd de kool en paprika in reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  4. Verwarm olie in een soep pan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten. Voeg daarna de kool en paprika toe en roerbak nog 5-7 minuten. Breng op smaak met bosui, kerrie, peper en zout en eventueel nog een beetje sojasaus.
  5. Schep de rijst en groenten in ruime soepkommen en schenk de dashi bouillon erover.
TIP
Bak de ui krokant en meng deze ook door de rijst voor nog meer extra smaak.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 2 g Zeewier crisp chiliHerkomst: Clearspring
  • 25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
  • 25 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 0.5 st Chinese koolHerkomst: Peeters
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Bio Brothers
Zelf toevoegen
  • 2 el (Sesam)olie
  • 600 ml Water
  • 2 el Sojasaus of tamari
  • 2 tl Kerriepoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente+ 146%
vita-score
Vitaliteit+ 69%
co2-reduction-score
CO2eq -66%
water-reduction-score
Water+ 102%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGlutenvrij9 maandenLactosevrijVegetarischGezinSeizoenVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie678 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker5 g
Vet31 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit17 g
Vezels12 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Sesamzaad
Paprika
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin