BBQ Wortelfriet met couscous slaatje vispakketje en Légumaise

Nog geen reviews
701 kcal
260 g groente
BBQ Wortelfriet met couscous slaatje
arrow down

Vandaag een zomers BBQ gerecht van onze Belgische chef Frank Fol, de groentekok. Bospeen is een heerlijke lente- en zomergroente. Deze lange, slanke worteltjes met groen loof groeien niet in het bos ;-) De worteltjes worden tot een bosje gebonden en smaken heerlijk fris zoet. We associëren bospeen vooral met de zomer, zoals we winterpeen met de herfst of de winter associëren. Bospeentjes zijn vanaf mei van eigen bodem beschikbaar. Wist je dat je van het blad van biologische bospeen heerlijke pesto kunt maken?

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwijder het loof van de bospeen en snijd de bospeen in lange staafjes. Doe in een kom en breng op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper. Hussel goed door elkaar en grill krokant.
  2. Snijd de dille klein en meng de helft met olijfolie en een kneepje citroensap (of -rasp). Verpak de vis in folie en breng op smaak met een scheutje dille-olie, zout en peper. Vouw de folie dicht en verwarm 10-15 minuten op de BBQ (of in de oven).
  3. Breng water aan de kook. Doe de volkoren couscous in een kom en giet het hete water erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij. Na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Roer de couscous los met een vork.
  4. Pel en snipper de sjalot. Was de paprika, halveer deze en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika klein. Meng de sjalot, paprika en overgebleven dille met de couscous en breng op smaak met citroensap, komijnpoeder (of -zaadjes), zout en peper.
  5. Serveer het couscous slaatje met de wortelfriet en gemengde vis. Heerlijk met de Légumaise erbij!
TIP
De wortelfriet is erg lekker met een beetje honing of kurkumapoeder.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 bosje BospeenHerkomst: Biolatina
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Eosta
  • 5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
  • 200 g Gemengde visHerkomst: Fish and more
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 150 g Légumaise gele paprikaHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq -63%
water-reduction-score
Water -81%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGezinEiwitrijkSeizoenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie701 kcal
Koolhydraten55 g
Suiker11 g
Vet34 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit38 g
Vezels13 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Selderij
Peulvruchten
Tarwe
Vis
Gluten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan