Biefstuk tagliata met Parmezaan gebakken aardappels en sla

4,7
Gemiddelde van 17 reviews
724 kcal
280 g groente
Biefstuk tagliata met Parmezaan

Dit vleesgerecht is een variatie op de Italiaanse klassieker ‘tagliata di manzo’ en heeft dus niks te maken met tagliatelle. Tagliare betekent letterlijk snijden. Een ‘tagliata’ bestaat uit dun gesneden plakjes rundvlees, geserveerd op een bedje van sla. Het vlees wordt kort gebakken, dus zorg dat het mooi rood/rosé van binnen is (snijd biefstuk altijd 'dwars op de draad’ in hele dunne plakjes, anders ervaar je het vlees als taai).

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Haal de biefstuk tenminste een half uur van tevoren uit de koelkast, dep droog en laat rustig op kamertemperatuur komen.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 10 minuten beetgaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Verhit olie (of verwarm boter) in een bakpan en bak op een middelhoog vuur de aardappels lichtbruin en krokant in 10 minuten.
  3. Was de courgette en snijd in de lengte in hele dunne plakken. Verhit een grillpan en gril de courgette tot deze vocht afgeeft en grilstrepen krijgt (of gebruik een gewone bakpan).
  4. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een andere bakpan en bak/schroei de biefstuk samen met de ui op een hoog vuur 2-3 minuten per zijde (afhankelijk van de dikte). Het is lekker als het vlees nog rood/rosé is van binnen. Voeg een klontje boter toe en breng op smaak met zout en peper. Haal de biefstuk uit de pan en laat 5 minuten afgedekt rusten. Bak de ui nog 5-10 minuten op een laag vuur. Eventueel met een extra klontje boter.
  5. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Verdeel de sla en gegrilde courgette over een ruime schaal. Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes en leg samen met de gebakken ui op de sla. Strooi de Parmezaan flakes erover en besprenkel met balsamicoazijn en olijfolie extra vierge. Serveer de gebakken aardappeltjes ernaast.
TIP
Je kunt de aardappels ook krokant roosteren in de oven op 200 ºC.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g BiefstukHerkomst: Future Food Group
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Romaanse slaHerkomst: Ekologisch
  • 40 g Parmezaanse kaas flakesHerkomst: st Anna
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie of boter
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -35%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq+ 225%
water-reduction-score
Water+ 58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSpecialsGlutenvrijLactosevrijEiwitrijkSeizoenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie724 kcal
Koolhydraten59 g
Suiker13 g
Vet33 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit42 g
Vezels8 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Rund
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin