Romige bloemkoolcurry met kidneybonen en tomaat
3,9
761 kcal
270 g groente
Onze currypasta is aromatisch en goed te combineren met alle soorten peulvruchten en groenten. Dit gerecht bevat onder andere voorgesneden bloemkool, dus het snijden van de bloemkool is al voor je gedaan; lekker makkelijk!
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en laat afgedekt nagaren.
- Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Spoel de kidneybonen in een zeef onder de kraan. Snijd de bloemkoolroosjes eventueel wat kleiner.
- Verhit olie in een wok of ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de currypasta, bloemkoolroosjes, kokosmelk en het water (of bouillon) toe en laat afgedekt op een middelhoog vuur 15-20 minuten garen.
- Was ondertussen de tomaat, snijd klein en voeg halverwege, samen met de kidneybonen, toe aan de pan. Serveer de volkoren basmatirijst met een flink schep bloemkoolcurry. Maak af met een schijfje limoen.
TIP
Het is ook heel erg lekker als je de bloemkoolroosjes in de oven roostert en later door de curry schept. Uiteraard is de bereidingstijd dan wat langer.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 300 g KidneybonenHerkomst: yon 360 g
- 400 g BloemkoolroosjesHerkomst: Snijderij
- 25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 100 g TomaatHerkomst: Ecopark
- 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 1 el Bakolie
- 150 ml Water of bouillon
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente+ 114%
Vitaliteit+ 49%
CO2eq -57%
Water+ 150%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Gezin, Vegetarisch, Variatie, Vegan, Glutenvrij, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie761 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker12 g
Vet30 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit23 g
Vezels19 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Koriander