Bloemkoolrijst met wortel en geitenkaas ! Weinig koolhydraten
3,8
525 kcal
420 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Onze biologische geitenkaas wordt geleverd door boerderij ‘Saanenhof' uit Heeze. De naam van het bedrijf is afgeleid van het ras van de geiten: Saanen. De geiten kunnen zelf kiezen of ze binnen of buiten gaan staan. Via een voerband krijgen ze 's ochtends en 's avonds eigen geteeld voer zoals: gras, luzerne, klavers en granen.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was of schil de wortels en snijd de grote exemplaren in de lengte doormidden. Verwarm boter in een ruime bakpan en leg de wortels naast elkaar in de pan. Besprenkel met citroensap en breng op smaak met tijm en zout. Laat afgedekt circa 15-20 minuten garen en schep de wortels een paar keer om.
- Verwarm de geitenkaas in een steelpan op een laag vuur. Voeg een scheutje water (of melk) toe zodat je een mooie, gladde saus krijgt. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Pel en snipper de sjalotten. Verhit olie in een bakpan en fruit de sjalotten 3 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak 5 minuten met de sjalotten mee.
- Serveer de bloemkoolrijst met de gestoofde wortels en schenk de geitenkaas-saus erover. Hak de hazelnoten grof en strooi over het gerecht.
TIP
De wortels zijn ook heel lekker als je ze in de oven roostert.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Regenboog peenHerkomst: Bioromeo
- 0.5 st Citroen, sapHerkomst: Campisi
- 100 g Geitenkaas met kruidenHerkomst: Saanenhof
- 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
- 400 g BloemkoolrijstHerkomst: proef 600 g
- 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
- 1 el Boter
- 2 tl Tijm
- 1 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -13%
Groente+ 233%
Vitaliteit+ 37%
CO2eq -69%
Water -43%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie525 kcal
Koolhydraten23 g
Suiker17 g
Vet40 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit15 g
Vezels12 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Lactose
Noten
Melk