Bloemkoolsalade met gekleurde bietjes ! Weinig koolhydraten

4,5
Gemiddelde van 6 reviews
552 kcal
400 g groente
Bloemkoolsalade met gekleurde bietjes
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een bloemkoolsalade met prachtig gekleurde bietjes op het menu. De Chioggia biet is een Italiaans ras uit de buurt van Venetië. Het is een smaakvolle zoete biet met witte en roze ringen. Heel geschikt voor garnering en ook nog eens lekker in een salade, groenteschotel, als carpaccio of gewoon geserveerd met een beetje roomboter. De gele biet heeft een wat zoetere smaak dan de rood-wit gestreepte Chiogga biet.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog. Verhit olie in een bakpan en rooster de kikkererwten op een laag vuur bruin en krokant in 15-20 minuten. Breng ze op smaak met zout en (chili)peper.
  2. Pel en snipper de ui heel fijn. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
  3. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Hak de noten grof. Schil de bietjes en snijd ze met behulp van een mandoline of een vlijmscherp mes in zo dun mogelijke plakjes.
  4. Maak een vinaigrette van de mosterd, olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper. Pel de knoflook en pers erboven uit. Klop alles goed door elkaar.
  5. Meng de bloemkoolrijst met de spinazie, ui, hazelnoten en bietenplakjes. Druppel de vinaigrette erover en garneer met de kikkererwten croutons.
TIP
Je kunt de rauwe bietjes ook raspen. Eet je liever warme bietjes? Rooster de bietenplakjes dan 15 minuten in de oven. De mooie kleuren vervagen dan jammer genoeg wel.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g BloemkoolrijstHerkomst: proef 600 g
  • 50 g SpinazieHerkomst: Udea Snijderij
  • 50 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 200 g Gele bietjesHerkomst: lepelaar
  • 200 g Chioggia bietjesHerkomst: de Lepelaar
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
  • 1 tl Mosterd
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Azijn
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -14%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -81%
water-reduction-score
Water -9%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie552 kcal
Koolhydraten33 g
Suiker20 g
Vet35 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels17 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Mosterd
Peulvruchten
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust