Boerenkool-pompoen-pastinaak schotel met hamburger ! Weinig koolhydraten

3,5
Gemiddelde van 19 reviews
662 kcal
480 g groente
Boerenkool-pompoen-pastinaak schotel met hamburger
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Boerenkool is een typische wintergroente, die vanaf het najaar tot ongeveer eind februari verkrijgbaar is. Een leuk weetje over de oogst is dat niet de hele plant tegelijk geoogst hoeft te worden. Boerenkool kan namelijk goed tegen vorst en kan gewoon in de grond blijven staan. De onderste bladen kunnen eerste geoogst worden en aan het einde van het seizoen pas de kop van de plant.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Schil de pastinaak en snijd klein. Kook de pastinaak en pompoenblokjes in 15-20 minuten gaar.
  2. Snijd de boerenkool van de nerven en spoel goed af onder de kraan. Snijd het blad klein, voeg toe aan de pan en kook afgedekt 10 minuten mee. Giet het water af en laat even droogkoken op een laag vuur (stamp eventueel tot een puree). Breng op smaak met zout en chilivlokken.
  3. Verhit olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de kalfshamburgers op een middelhoog vuur bruin en gaar (5-8 minuten).
  4. Serveer de boerenkool-pompoen-pastinaak schotel (of stamppot) met de kalfshamburger.
TIP
Ook heel lekker met een beetje mosterd.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: Proef
  • 300 g BoerenkoolHerkomst: De Eerste
  • 1 tl ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
  • 200 g RunderhamburgersHerkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -5%
vegetablecounter
Groente+ 281%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq+ 84%
water-reduction-score
Water -2%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie662 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker11 g
Vet32 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit33 g
Vezels18 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Rund
Koriander
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Keto Broccolisoep met basilicum-olie en spek
607 kcal
380 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Keto Thaise crispy koolsalade met tofu en pindadressing
586 kcal
275 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust