Buddha bowl met gekruide pompoen met knoflookrijst en zwarte bonen

4,4
Gemiddelde van 26 reviews
664 kcal
450 g groente
Buddha bowl met gekruide pompoen

Het idee van de Buddha bowl is geïnspireerd op Buddha zelf. Het verhaal gaat dat hij met een kom door het dorp liep waarbij de lokale bewoners eten aan hem gaven. Zodoende ontstond de 'Buddha bowl' die vandaag de dag heel populair is. Dit gerecht is makkelijk te maken en bestaat vooral uit een graan, groente, een eiwitbron en een bron van vet.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in partjes (de schil is eetbaar). Meng met een scheutje olijfolie en ras el hanout en rooster de pompoen 20-25 minuten in de oven.
  2. Was de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Verwarm olie in een kookpan en fruit de knoflook 1 minuut op een laag vuur. Voeg de rijst toe en bak glazig. Schenk gekookt water erbij en kook de rijst afgedekt 20-25 minuten op een middelhoog vuur gaar. Roer af en toe en giet daarna het resterende water af.
  3. Giet de zwarte bonen af en laat uitlekken. Pel en snipper de ui. Snijd de helft van de munt in reepjes. Snijd de tomaten in blokjes. Maak een bonensalade met de ui, zwarte bonen, tomaat, munt, peper en zout.
  4. Rooster de cashewnoten in een droge bakpan goudbruin.
  5. Serveer de knoflookrijst met de geroosterde pompoen en de bonensalade. Druppel wat olijfolie extra vierge en balsamicoazijn erover en garneer met de geroosterde cashewnoten en overgebleven munt.
TIP
De bonensalade met tomaat en munt is ook heerlijk als lunch! Als je de pompoen in zijn geheel eerst kort kookt, is deze makkelijker te snijden.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Oranje pompoenHerkomst: Smits van Ooijen
  • 1 tl Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Zwarte bonenHerkomst: Amaizin
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
  • 200 g TrostomatenHerkomst: Solid
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 400 ml Water
  • 1 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -41%
vegetablecounter
Groente+ 257%
vita-score
Vitaliteit+ 71%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water+ 111%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVeganVariatieVegetarischGlutenvrij9 maandenAfvallenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie664 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker14 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit17 g
Vezels15 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Bulgur met (vegan) gehaktsaus
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij
Creamy maïs ramen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Eiwitrijk
Flammkuchen met tonijn
734 kcal
320 g groente
Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Eiwitrijk,   Seizoen
Hamburgers met gesmoorde groene kool
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk,   9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen