Bulgur bowl met gegrilde aubergine tofu en vijgen dressing

4,1
Gemiddelde van 8 reviews
725 kcal
350 g groente
Bulgur bowl met gegrilde aubergine

Vandaag serveren we een bulgur bowl met gegrilde aubergine en tofu. Deze maaltijd is heel makkelijk te bereiden. De meeste tijd gaat zitten in het grillen van de aubergine in de oven. Heerlijk met een zoetzure dressing erbij. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de aubergine in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees en laat daarbij de schil heel. Leg de aubergine met het vruchtvlees naar boven in een ovenschaal. Besprenkel royaal met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Plaats tenminste 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de aubergine heel zacht is.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Kook de bulgur in 10-12 minuten gaar, giet daarna het water af en laat afgedekt nagaren. Roer de bulgur daarna los met een vork.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was of schil de wortel en rasp grof. Dep de tofu droog en snijd in blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de tofu samen met de ui in 8 minuten rondom bruin en gaar. Beng op smaak met de ras el hanout, zout en (chili)peper. Snijd de koriander grof en strooi over de tofu.
  4. Verdun de vijgenspread met azijn en water zodat je een sausje krijgt. Gebruik per persoon een ruime kom of diep bord en leg de ingrediënten mooi naast elkaar. Serveer met de vijgendressing.
TIP
Heb je weinig tijd? Dan is het ook heel lekker de aubergine te grillen of te bakken in een pan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 150 g Volkoren bulgurHerkomst: DO IT
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 300 g WortelHerkomst: Udea
  • 200 g Tofu naturelHerkomst: Prolaterre
  • 2 tl Ras el HanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 30 g Vijgen spreadHerkomst: Mont Blanc
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 2 el Appelazijn
  • 1 snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -26%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 55%
co2-reduction-score
CO2eq -66%
water-reduction-score
Water -73%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganAfvallenVegetarischLactosevrijEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie725 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker22 g
Vet31 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit27 g
Vezels19 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Sojabonen
Tarwe
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,99 p.p.
Loaded jackfruit met tomatensalsa en tortillachips
665 kcal
270 g groente
Lactosevrij,   Vegan,   Specials,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Afvallen,   Seizoen