Caesar - boerenkoolsalade met ansjovis en croutons ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
583 kcal
300 g groente
Caesar - boerenkoolsalade met ansjovis en croutons

KOOLHYDRAATBEWUST De Caesar salade is genoemd naar Caesar Cardini, een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst. Ingrediënten van een Caesar salade zijn meestal romaanse sla, croutons en eieren. Vandaag maken we hem met de klassieke ansjovis dressing en voor een winterse twist: met boerenkool!

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook. Snijd het broodje in kleine stukken. Giet een klein beetje olie van de ansjovis in een bakpan samen met een beetje olijfolie en bak het brood knapperig in circa 5 minuten. Pers de helft van de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan en snijd in vieren. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd heel fijn. Doe in een kom en besprenkel met de helft van de citroensap en een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper, hussel door elkaar en zet opzij.
  3. Pel en snipper de ui. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd of scheur klein. Was of schil de komkommer en snijd in blokjes of dunne plakjes. Verwarm de rest van de olie van de ansjovis in een bakpan en bak de ui en boerenkool 3 minuten.
  4. Pureer de helft van de ansjovis met de mayonaise, de rest van het citroensap en de overgebleven knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de rest van de ansjovis in stukjes.
  5. Doe de sla, komkommer, ui, boerenkool en ansjovis in een ruime schaal, besprenkel met de ansjovis mayonaise en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de croutons en de gekookte eieren erover.
TIP
Je kunt ook het gekookte eigeel gebruiken om een nog dikkere en vollere dressing te maken! De ansjovis mayonaise is ook lekker met een beetje mosterd.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st Hamburger broodjeHerkomst: Van Der Westen
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 200 g BoerenkoolHerkomst: De Eerste
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Romaanse slaHerkomst: G's
  • 2 st Snack komkommertjeHerkomst: Gert van Brakel
  • 25 g Ansjovis in olijfolieHerkomst: Fish Tales
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Mayonaise
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -9%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -80%
water-reduction-score
Water -55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie583 kcal
Koolhydraten29 g
Suiker6 g
Vet42 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit21 g
Vezels7 g
Zout2.8 g
Allergenen informatie
Ei
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Aardpeer-groene kool ovenschotel
575 kcal
260 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Bulgur met (vegan) gehaktsaus
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij
Boerenkool knolselderij stamppot met rookworst
618 kcal
450 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen