Chinese egg-drop tomatensoep met sojapinda's ! Weinig koolhydraten

4,0
Gemiddelde van 19 reviews
563 kcal
280 g groente
Chinese egg-drop tomatensoep met sojapinda's

KOOLHYDRAATBEWUST Wie vaker bij een Chinees restaurant eet kent deze soep zeker: de egg-drop soep. In deze soep laat je heel langzaam een geklutst ei "droppen" waardoor je een soort dunne slierten krijgt. Heel leuk, maar ook zeker lekker! Deze soep is rijk gevuld met groenten en wordt afgetopt met lekkere pinda's voor een goede bite.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de tomaten en snijd klein. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Schil de gember en rasp fijn. Bereid de bouillon. Verwarm de olie in een kookpan en bak de tomaat, paprika en gember 2 minuten op een hoog vuur. Schenk de bouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep daarna met een staafmixer of blender.
  2. Rooster intussen de pinda's in een droge bakpan. Zet het vuur uit en voeg de boter en de helft van de sojasaus toe. Schud om en zet opzij.
  3. Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en verwarm in de soep. Breng verder op smaak met sojasaus, zout en (chili)peper.
  4. Snijd de bosui in hele fijne ringetjes en meng deze met de taugé.
  5. Kluts de eieren in een bakje. Zet de pan soep weer op het vuur en breng aan de kook. Giet in een langzame straal de geklutste eieren in de soep, terwijl je langzaam roert. Je krijgt nu allemaal kleine dunne sliertjes ei in de soep. Serveer direct met de sojapinda's, bosui en taugé.
TIP
Vind je de egg-drop spannend? Dan kun je ook een omelet bakken, deze in heel dunne sliertjes snijden en in de soep serveren. Je kunt de bosui ook even bakken, dan wordt deze minder pittig.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 3 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 2 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
  • 200 g Witte bonenHerkomst: La Bio Idea
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Van Oers
  • 0.5 bakje TaugéHerkomst: Van der Plas
  • 4 st EiHerkomst: 't paradijs
Zelf toevoegen
  • 400 ml Groentebouillon
  • 2 el Olie
  • 2 el Sojasaus
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -8%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 38%
co2-reduction-score
CO2eq -67%
water-reduction-score
Water+ 8%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie563 kcal
Koolhydraten24 g
Suiker11 g
Vet38 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit25 g
Vezels6 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Ei
Peulvruchten
Pinda's
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen