Geroosterde bloemkoolsalade met granaatappel couscous en muntdressing

4,4
Gemiddelde van 26 reviews
692 kcal
400 g groente
Geroosterde bloemkoolsalade met granaatappel

Ben je toe aan echt eenvoudig? Dan is dit recept ideaal. Het is echt een kwestie van alles roosteren, in een bak gooien en husselen. We roosteren de appel en kikkererwten mee voor extra smaak, maar je kunt ze ook apart door de salade husselen. Heb je de bloemkool liever minder knapperig? Dan kun je deze ook eerst koken of stomen.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in blokjes. Spoel de kikkererwten onder de kraan, laat uitlekken en dep droog. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Doe alles in een ruime kom besprenkel met olijfolie, limoenrasp en breng op smaak met komijnpoeder, peper en zout. Hussel alles door elkaar, spreid uit over de bakplaat en rooster 25 minuten in de oven.
  2. Breng intussen water met een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en schenk het kokendhete water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
  3. Voor de dressing pel en snipper je de sjalot. Snijd de munt fijn. Meng de sjalot met de helft van de munt, de olijfolie extra vierge, limoensap en siroop door elkaar.
  4. Halveer de granaatappel en haal de pitjes er als volgt uit: trek de granaatappelhelft met je handen uiteen. Houd hem boven een kom en geef een aantal forse tikken op de schil met een pollepel. De pitjes vallen er nu gemakkelijk uit (let op: granaatappel geeft erg af aan je handen). Vang eventueel vocht op en meng dit ook door de dressing.
  5. Meng de geroosterde bloemkool, appel en kikkererwten samen met de couscous de overgebleven munt en granaatappelpitten in een kom en breng op smaak met de dressing en eventueel extra peper en zout.
TIP
Maak van de kikkererwten en water (of bouillon) een schenkbare hummus.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Nieuweboer
  • 200 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
  • 1 st AppelHerkomst: mantel
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 150 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
  • 0.5 st GranaatappelHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Ahorn- of agavesiroop
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -20%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 58%
co2-reduction-score
CO2eq -78%
water-reduction-score
Water -7%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischLekker snelSeizoen9 maandenGezinVeganVariatieLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie692 kcal
Koolhydraten95 g
Suiker31 g
Vet19 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit23 g
Vezels23 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Mais
Gluten
Tarwe
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden