Currysoep met wortellinten witte kool, kikkererwten en radijsjes

Nog geen reviews
529 kcal
0 g groente
Currysoep met wortellinten
arrow down

Wanneer je weinig tijd hebt om te koken of geen zin hebt om lang in de keuken te staan, is een soep een ideaal gerecht. Je doet alle ingrediënten bij elkaar in een pan, voegt water toe en laat dit pruttelen totdat het klaar is. Vandaag staat er een lekkere, makkelijke én voedzame currysoep op het menu! De smaakmakers zijn de gele curry en de licht pittige radijsjes. 'Inspired by Ralph Moorman'

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Was de witte kool en snijd klein.
  2. Verhit olie in een soeppan en roerbak de ui en witte kool 1 minuut op een hoog vuur. Voeg de currypasta en kokosmelk toe. Schenk het water erbij en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en laat rustig 15 minuten pruttelen.
  3. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan. Schrap of schaaf de wortels in slierten (gebruik bijvoorbeeld een spiraalsnijder). Voeg de kikkererwten en wortellinten toe aan de pan, houd een paar linten over voor de garnering. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  4. Was intussen de radijsjes, verwijder het blad en snijd in plakjes. Voeg de laatste 2 minuten toe aan de pan. Bewaar een paar plakjes voor garnering.
  5. Heb je een glutenallergie? Spoel de cashewnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Verdeel de currysoep over de kommen en garneer met de radijs, wortellinten en cashewnoten.
TIP
Voeg eventueel nog wat chilipeper toe voor meer pit.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Witte koolHerkomst: Huib Rijk
  • 25 g Gele currypastaHerkomst: on off spices
  • 200 ml KokosmelkHerkomst: Fairtrade Original
  • 200 g KikkererwtenHerkomst: Luna e terra
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 bosje RadijsHerkomst: Be-leaf
  • 25 g CashewnotenHerkomst: bio organics
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 500 ml Water
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 40%
co2-reduction-score
CO2eq -37%
water-reduction-score
Water 0%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijKoolhydraatbewustLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie529 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker16 g
Vet34 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit15 g
Vezels13 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Noten
Koriander
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden