Stevige erwtensoep met lekker veel groenten

Nog geen reviews
488 kcal
350 g groente
Stevige erwtensoep

In tegenstelling tot veel andere gedroogde peulvruchten hoef je spliterwten niet eerst te weken. Spoel ze af met koud water en je kunt direct ermee aan de slag. Als je de spliterwten vooraf weekt in water, kun je de kooktijd met de helft verkorten.

Bereiding (90 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Was de spliterwten in een zeef onder de kraan en kook de spliterwten afgedekt circa 1 uur op een laag vuur in de bouillon.
  2. Snijd intussen de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Schil de wortel en snijd in plakjes. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
  3. Na ongeveer een uur vallen de spliterwten uit elkaar. Voeg de gesneden groenten toe en en kook afgedekt nog eens 15-20 minuten. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper en druppel vlak voor het serveren wat olijfolie erover.
TIP
Lekker met een snee volkoren brood.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 70 g Groene spliterwtenHerkomst: YON
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 200 g Wortel Herkomst: Udea
  • 0.5 st Knolselderij
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
  • 600 ml Groentebouillon
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -83%
water-reduction-score
Water -94%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVeganSeizoenLactosevrijGezinVariatieVegetarisch9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie488 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker12 g
Vet10 g
Verzadigd vet1 g
Eiwit28 g
Vezels12 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten