Foe Yong Hai in tomatensaus ! Weinig koolhydraten

4,4
Gemiddelde van 51 reviews
534 kcal
390 g groente
Foe Yong Hai in tomatensaus

KOOLHYDRAATBEWUST Dit gerecht is een echte klassieker als je graag Chinees eet. Als je eenmaal weet hoe eenvoudig je groenten in een zoetzure saus zelf kunt maken, wil je nooit meer anders. De meeste ingrediënten zijn lokaal en van het seizoen en je maakt deze Foe Yong Hai in ongeveer een half uur klaar, vooral dankzij de voorgesneden spitskool.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de wortel en rasp grof. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de verse gember en rasp fijn.
  2. Klop de eieren los in een kom en schep de prei en wortelrasp erdoor. Verhit olie in een bakpan en schenk het eimengsel erin (maak je dit gerecht voor meerdere personen klaar, dan is het handig om twee pannen te gebruiken of in twee porties te bakken). Zet het vuur laag en laat de omelet afgedekt, in ongeveer 15 minuten stollen. Het is prima om af en toe in de omelet te roeren zodat je grote stukken krijgt. Draai eventueel halverwege de omelet voorzichtig om.
  3. Voor de saus: verhit olie in een bakpan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op een laag vuur. Doe de tomatenblokjes erbij samen met de azijn en sojasaus en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  4. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de spitskool 3-5 minuten op een hoog vuur. Was ondertussen de taugé en roerbak de taugé nog 2 minuten met de kool mee.
  5. Schenk de zoetzure saus in een schaal en leg de omelet(stukken) erop. Heerlijk in combinatie met de gewokte kool. Hak de pinda's klein en strooi erover.
TIP
De tomatensaus kun je eventueel binden met een papje van maizena en een beetje water.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 4 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
  • 200 g Gesneden spitskoolHerkomst: de Lepelaar
  • 0.5 bakje TaugéHerkomst: Van der Plas
  • 25 g Pinda'sHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 el (Rijst)azijn
  • 2 el Sojasaus
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 210%
vita-score
Vitaliteit+ 44%
co2-reduction-score
CO2eq -60%
water-reduction-score
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie534 kcal
Koolhydraten36 g
Suiker23 g
Vet27 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit30 g
Vezels15 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Pinda's
Peulvruchten
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen