Zalmfilet met spinazie-roomsaus cashewnoten en oregano
Nog geen reviews
899 kcal
240 g groente
Dit recept is echt een topper voor drukke dagen. Én een lieveling van jong en oud. Ook al ben je geen sterrenchef, deze maaltijd kun je in een kwartier op tafel zetten. Spinazie wordt gezien als krachtpatser onder de groentes en bevat veel vitamines en mineralen. De perfecte boost tegen een winterdip.
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar, giet daarna het water af en laat even uitdampen (vang wat kookvocht op).
- Was de spinazie grondig in een bak met water en laat heel goed uitlekken in een vergiet. Snijd de spinazie kleiner.
- Verhit olie in een ruime bakpan en bak de spinazie op een middelhoog vuur gaar. Voeg de crème fraîche en een scheutje pasta kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper. Houd afgedekt warm op een laag vuur.
- Snijd de sjalot in partjes. Dep de zalm droog. Verhit olie in een bakpan en bak de sjalot met de zalmfilet op een hoog vuur aan. Temper het vuur, voeg een klontje boter toe en laat afgedekt garen. Het is lekker als de zalm heel lichtroze is van binnen, dus niet al te gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pasta met een flinke schep spinazie-roomsaus en de zalmfilet en verdeel de cashewnoten en de oregano erover.
TIP
Het is ook leuk om de spinazie met de room te pureren tot een gladde saus. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
- 400 g SpinazieHerkomst: Biogarden
- 70 ml Crème fraîche
- 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
- 200 g ZalmfiletHerkomst: Fish and more
- 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
- 0.5 st Verse oreganoHerkomst: Herbio
- 1 el Olijfolie
- 1 el Boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -21%
Groente+ 90%
Vitaliteit+ 71%
CO2eq -29%
Water -22%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Lekker snel, Specials, Gezin, 9 maanden, Eiwitrijk, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie899 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker8 g
Vet43 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit43 g
Vezels14 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Vis
Gluten
Melk
Tarwe
Lactose