Gado gado met witte kool en pinda's

Nog geen reviews
701 kcal
0 g groente
Gado gado
arrow down

Gado gado betekent letterlijk ‘mengsels’ en is een bekend Indonesisch gerecht. Het bestaat uit gekookte of gestoomde groenten, overgoten met een dunne pindasaus. In Indonesië eten ze gado gado vaak koud als een salade. Voor dit gerecht kiezen we voor Hollandse spitskool, maar natuurlijk kun je ook andere groenten verwerken zoals sperziebonen, bloemkool, paprika, enz. We bereiden de gado gado lekker gemakkelijk met een kant en klare biologische satésaus, een gekookt eitje en wat kroepoek. Je zult zien dat de maaltijd zo op tafel staat!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef goed af onder kraan. Breng water aan de kook en kook de rijst in 12 minuten gaar. Kook de eieren 8 minuten met de rijst mee (of gebruik een apart pannetje) en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Giet de rijst af en zet afgedekt opzij.
  2. Halveer de witte kool in de lengte en snijd in dunne reepjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein.
  3. Verhit bakolie in een wok (of grote koekenpan) en fruit de ui een minuut op een middelhoog vuur. Voeg dan de witte kool toe en knijp de knoflook erboven uit. Stoof de witte kool op een laag vuur, met de deksel op de pan in circa 10 minuten beetgaar. Schep regelmatig om.
  4. Spoel de taugé af onder de kraan. Breng water aan de kook voor de taugé. Blacheer de taugé door kokend water erover te gieten, spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Stoof de laatste minuut de helft van de taugé mee.
  5. Verwarm de satésaus in een steelpannetje op een laag vuur en verdun naar smaak met water. Het is lekker als het een dunne saus is, zodat je deze goed over de groenten kunt schenken.
  6. Pel en halveer de eieren. Verdeel de witte kool, gekookte eieren en rijst over de borden. Schenk wat satésaus en de rest van de taugé erover. Heb je een glutenallergie? Spoel de pinda's af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Garneer de gado gado met pinda's. Selamat makan! (= smakelijk eten).
TIP
Houd je van pit? Voeg dan een vers gesneden rode peper toe of wat sambal. Ook erg lekker met gefrituurde uitjes of seroendeng.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
  • 2 st EierenHerkomst: bio meerwaarde
  • 0.5 st Witte koolHerkomst: Huib Rijk
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 70 bakje TaugéHerkomst: Van der Plas
  • 2 g SatésausHerkomst: Yakso
  • 25 g Pinda'sHerkomst: ekomenu maatwerk 25 g
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 70%
co2-reduction-score
CO2eq -81%
water-reduction-score
Water -90%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischSeizoenLekker snelVariatieLactosevrijGezinGlutenvrijAfvallen9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie701 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker15 g
Vet33 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit25 g
Vezels13 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Pinda's
Ei
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Bulgur met (vegan) gehaktsaus
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij
Creamy maïs ramen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Eiwitrijk