Gebakken feta pasta met spinazie en tomaatjes

4,2
Gemiddelde van 105 reviews
733 kcal
250 g groente
Gebakken feta pasta

Gebakken feta pasta was een tijdje geleden een wereldwijde hit dankzij TikTok. Het is een super eenvoudig recept, waarbij je nauwelijks iets hoeft voor te bereiden. De oven doet al het werk! Het is ook nog eens een heel lekker recept, omdat de knoflook heel zacht wordt en de feta langzaam smelt in de oven. Mooi meegenomen: dit recept bevat lekker veel eiwitten!

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook. Was de tomaatjes en halveer ze. Leg de ui, knoflook (in z'n geheel) en tomaatjes in een ruime ovenschaal of braadslee. Besprenkel met olie, strooi de Italiaanse kruiden erover en hussel door elkaar. Schuif alles iets opzij en leg de feta erbij. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en zet opzij.
  4. Was de spinazie grondig, snijd klein en verwarm kort in een pan met een klein scheutje pasta kookvocht zodat de spinazie een beetje kan slinken. Schep dan door de spaghetti.
  5. Haal de schaal uit de oven. Prak met een vork de knoflooktenen tot moes en roer de feta los. Doe de spaghetti met de spinazie in de schaal en schep alles goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
TIP
Heb je een grillstand op je oven? Zet deze dan de laatste 5 minuten aan. Chilivlokken en Italiaanse kruiden kan je apart houden voor de kinderen!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 250 g Cherry tomatenHerkomst: Albabio
  • 100 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
  • 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
  • 200 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 2 tl Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -20%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 49%
co2-reduction-score
CO2eq -75%
water-reduction-score
Water -45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGezinVariatieLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie733 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker11 g
Vet32 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit27 g
Vezels13 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Bulgur met (vegan) gehaktsaus
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij
Creamy maïs ramen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Eiwitrijk