Gegratineerde courgette gevuld met tomaat, paprika, en spinazie

Nog geen reviews
518 kcal
480 g groente
Gegratineerde courgette
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST. Biologische courgettes zijn vanwege de langzame groei - niet opgejaagd door kunstmest - langer houdbaar dan gangbare varianten. Wist je dat courgettes onrijp geoogst worden? Als je ze laat groeien, worden ze net zo groot als een pompoen. Onze courgette wordt geleverd door biologische tuinderij Peeters-Mertens in het Limburgse Neer. Op zo’n 15 hectare zandgrond telen Wim en zijn vrouw Ellen naast courgette ook Chinese kool, prei, aardappels en tuinbonen.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de courgette en snijd in de lengte doormidden. Hol de courgette met een lepel voorzichtig uit (behoud daarbij een randje van maximaal 1 cm). Leg de helften naast elkaar in een ingevette ovenschaal en plaats de courgette alvast 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snijd intussen het courgette vruchtvlees klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Was de spinazie en laat uitlekken.
  3. Verwarm olie in een bakpan en roerbak de ui, knoflook, paprika en het courgette vruchtvlees 2 minuten op een hoog vuur. Bak de tomatenpuree 2 minuten mee. Doe de tomaten en de spinazie erbij en eventueel een scheutje water (bewaar wat spinazie voor garnering).
  4. Vul de courgettehelften met het groentemengsel en bestrooi met geraspte kaas. Breng op smaak met olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper. Plaats nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. Als je nog wat van het groentemengsel over hebt, houd dit dan warm op een laag vuur.
  5. Serveer de gevulde courgette met de rest van het groentemengsel ernaast.
TIP
Ook erg lekker met verse basilicum of peterselie.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 100 g SpinazieHerkomst: beleaf
  • 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 50 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 7%
vegetablecounter
Groente+ 281%
vita-score
Vitaliteit+ 27%
co2-reduction-score
CO2eq+ 8%
water-reduction-score
Water -7%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie518 kcal
Koolhydraten32 g
Suiker24 g
Vet32 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit20 g
Vezels8 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Melk
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Keto Broccolisoep met basilicum-olie en spek
607 kcal
380 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Keto Thaise crispy koolsalade met tofu en pindadressing
586 kcal
275 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust