Gebakken groenten met feta en walnoten ! Weinig koolhydraten
3,9
526 kcal
390 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een makkelijk gerecht met lekker veel biologische groenten voor een bijzonder lekkere smaak. Erbij de beste feta die je ooit hebt gegeten en lekkere knapperige walnoten. Niks aan veranderen!
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in partjes. Was de aubergine, courgette en paprika en snijd in de lengte in dunne repen of plakken. Verhit olie in een bakpan en roerbak de groenten bruin en beetgaar op een hoog vuur. Of grill alle groenten in een grillpan (de bereiding duurt dan wat langer). Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Was de limoen, rasp de schil en pers het sap eruit. Mix of prak de helft van de feta met de limoensap en -rasp en een beetje water of melk zodat je een 'sausje' krijgt.
- Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge bakpan.
- Verdeel de groenten over de borden, schenk het sausje erover en werk af met de walnoten, tuinkers en de rest van de feta.
TIP
Het is ook leuk om de groenten aan een houten spiesje te prikken. Je kunt de groenten ook grillen in de oven.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 3 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st AubergineHerkomst: Solid
- 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
- 200 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
- 2 tl Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
- 1 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 75 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
- 25 g WalnotenHerkomst: YON
- 0.5 bakje TuinkersHerkomst: Discover Fresh
- 3 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -12%
Groente+ 210%
Vitaliteit+ 38%
CO2eq -64%
Water -43%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie526 kcal
Koolhydraten21 g
Suiker18 g
Vet41 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit14 g
Vezels10 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Noten
Lactose
Melk
Paprika