Gele rijst-wortel salade met grapefruit walnoten en muntdressing

3,6
Gemiddelde van 22 reviews
773 kcal
240 g groente
Gele rijst-wortel salade met grapefruit

Vandaag kleuren we de rijst geel met kurkuma (ook wel geelwortel of koenjit genoemd). Kurkuma wordt in de Indiase keuken vaak gebruikt als smaak- en kleurstof. Het geeft de salade een extra kick, samen met de frisse munt, kikkererwten en wortel. Dit is zomers genieten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de basmatirijst 20-25 minuten. Schil en rasp de kurkuma boven de pan en kook mee. Let op: kurkuma geeft erg af aan je handen!
  2. Was of schil intussen de wortels en rasp grof. Schil de grapefruit en verwijder harde vliesjes. Snijd het vruchtvlees in kleinere stukken. Doe de rozijnen in een bakje met lauw water. Spoel de kikkererwten onder de kraan en laat vervolgens uitlekken. Was de rucola, laat uitlekken en snijd kleiner.
  3. Snijd voor de dressing de munt klein en roer door de olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet het water van de rijst af en schep de geraspte wortel, kikkererwten, grapefruit, rucola en de gewelde rozijnen erdoor. Maak op smaak met ras el hanout, peper en zout.
  5. Hak de walnoten grof. Besprenkel het geheel met de muntdressing en strooi de walnoten erover.
TIP
Je kunt ook de helft van de grapefruit apart houden en het sap eruit persen. Smaakt heerlijk door de rijst. Je kunt ook wat van de grapefruit schil raspen voor nog meer smaak.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 tl Verse kurkuma
  • 400 g WortelHerkomst: Udea
  • 1 st GrapefruitHerkomst: Befair
  • 25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
  • 370 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
  • 75 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
  • 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 tl Ras el HanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -46%
vegetablecounter
Groente+ 90%
vita-score
Vitaliteit+ 79%
co2-reduction-score
CO2eq -68%
water-reduction-score
Water+ 118%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVeganGlutenvrijLactosevrijVegetarischVariatie9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie773 kcal
Koolhydraten96 g
Suiker21 g
Vet30 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit20 g
Vezels19 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Koriander
Paprika
Noten
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin