Gemarineerde portabella tagliata met pastinaakpuree
4,3
645 kcal
390 g groente
Deze heerlijke vegetarische variant op de Italiaanse klassieker 'biefstuk tagliata' maken wij met lekker veel groenten. In plaats van vlees, gebruiken we portabella's vanwege hun stevige structuur. Omdat paddenstoelen binnen in het donker groeien, is deze reuzenchampignon het hele jaar verkrijgbaar van eigen bodem.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de knoflook. Rasp de limoen schil en pers het sap eruit. Maak een marinade van olijfolie, tamari (of sojasaus), uitgeperste knoflook, limoensap, zout en (chili)peper.
- Veeg de portabella schoon, en snijd in plakjes. Wentel de portabella door de marinade of gebruik een kwastje. Leg opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 minuten gaar, giet het water af en bewaar het kookvocht. Stamp met wat kookvocht tot een smeuïge puree en breng op smaak met zout en peper.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de bosui en snijd in staafjes. Verwarm olie in een bakpan (of gebruik 2 bakpannen) en bak de portabella met de ui en bosui bruin op een middelhoog vuur. Blus af met de overgebleven marinade en breng op smaak met zout en peper.
- Was de rucola en snijd wat kleiner. Serveer de puree met daarop de rucola en een flinke schep gebakken portabella en jus.
TIP
De portabella is ook erg lekker met balsamico siroop of een klontje boter.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 0.5 st Limoen, sap en raspHerkomst: Fair trasa
- 3 st PortabellaHerkomst: 't Paddestoelenrijk
- 500 g Aardappels, kruimigHerkomst: E van de Vijver
- 400 g PastinaakHerkomst: de eerste
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 0.5 bosje Bosui
- 50 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
- 3 el Olijfolie
- 2 el Tamari of sojasaus
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -18%
Groente+ 210%
Vitaliteit+ 33%
CO2eq -84%
Water -76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Glutenvrij, Seizoen, Vegetarisch, Variatie, 9 maanden, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie645 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker17 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit14 g
Vezels18 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie