Gepaneerde vis 'fingers' met perensaus snijbiet en geroosterde aardappels

4,0
Gemiddelde van 6 reviews
744 kcal
250 g groente
Gepaneerde vis 'fingers' met perensaus

Volgens onze Belgische chef Frank Fol, De Groentekok®, gaat met groenten en fruit een waaier van mogelijkheden open. In dit special recept gebruiken we peer om een heerlijke saus van te maken. Snijbiet, ook wel warmoes genoemd, is een bladgroente die bestaat uit een stengel met donkergroene bladeren. De stengels (of 'ribben') kunnen allerlei verschillende kleuren hebben, wit, geel en rood. Let op: in plaats van snijbiet leveren we spinazie

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was of schil de aardappels en pastinaak en snijd in kleine stukken. Pel en snipper de knoflook. Meng de aardappels en pastinaak met olie, knoflook, zout en peper. Verdeel over de bakplaat en rooster 25-30 minuten.
  2. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd heel klein. Doe in een klein pannetje en voeg water en citroensap toe totdat de peer net onder water staat. Breng het water aan de kook en kook de peer in 5 minuten zacht. Laat daarna het vocht uitlekken en mix de peer tot een gladde saus. Zet opzij.
  3. Snijd de vis in lange repen van 1 cm breed en dep droog met keukenpapier. Klop het ei los in een diep bord. Doe het meel en paneermeel ook in twee diepe borden. Paneer de vis repen door ze eerst door het meel, dan door het ei en dan door de paneermeel te halen. Leg de vis 'fingers' in de voorverwarmde oven bij de aardappels en pastinaak en bak 10-15 minuten.
  4. Was de snijbiet en laat uitlekken. Snijd de stelen in stukken, en het blad in reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak eerst de stelen aan. Voeg de bladeren toe en bak enkele minuten mee. Laat de snijbiet goed uitlekken en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de snijbiet over de borden. Leg de vis 'fingers' erop en druppel de perensaus ernaast. Serveer met de geroosterde aardappels en pastinaak.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Je kunt de aardappel en pastinaak ook koken en er een stamppot van maken. Bak de vis 'fingers' krokant in een pan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 400 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
  • 1 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 1 st Peer
  • 0.5 st Citroen, sapHerkomst: Eosta
  • 200 g Snijbiet of spinazieHerkomst: Biobrothers
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie (of boter)
  • 1 el Meel
  • 2 el Paneermeel of panko

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 57%
co2-reduction-score
CO2eq -64%
water-reduction-score
Water -84%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieEiwitrijkSpecials9 maandenSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie744 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker25 g
Vet27 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit33 g
Vezels18 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Melk
Ei
Vis
Tarwe
Lactose
Gluten
Glutamaat
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin