Gerookte meerval Schotse cullen skink soep met koolraap

Nog geen reviews
504 kcal
0 g groente
Gerookte meerval Schotse cullen skink soep
arrow down

Deze soep is een Schotse klassieker afkomstig uit het dorpje Cullen in Noordoost Schotland. Cullen skink is een romige soep met gerookte vis, koolraap, wortels, prei en ui. Maak het eventueel de dag van tevoren, want daar wordt de soep alleen maar lekkerder van!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng het water aan de kook. Pel en snipper de ui. Schil de koolraap en wortels en snijd alles in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in dunne ringetjes. Was de prei in een vergiet onder de kraan.
  2. Smelt de roomboter in een grote soeppan op een middelhoog vuur. Bak de ui samen met de prei glazig. Voeg de wortels en koolraap toe en roer op een hoog vuur alles door elkaar. Verkruimel het groentebouillontablet erboven.
  3. Blus af met het kokende water, zodat alles net onder staat en breng aan de kook. Voeg het laurierblad toe. Zodra de soep kookt temper je het vuur. Kook de soep (afgedekt) circa 15 minuten totdat de groenten beetgaar zijn.
  4. Maak een papje van maizena en water. Roer dit door de soep zodat het vocht wat dikker wordt (houd je niet van een gebonden soep, dan laat je deze stap achterwege). Voeg eventueel nog extra water toe als je de soep wat dunner wilt.
  5. Snijd de gerookte meerval in grove stukken en meng op het laatst door de soep. Laat nog enkele minuten sudderen, druppel wat olijfolie extra vierge erover. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met versgemalen peper. Snijd de verse peterselie klein. Garneer de soep met de verse peterselie.
TIP
Je kunt ervoor kiezen om de groenten met een pureestamper een beetje te pureren, zodat je een dikke massa krijgt. Heb je liever een ‘bite’? Houd dan de groenteblokjes intact.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st KoolraapHerkomst: lucassen agf
  • 300 g WortelHerkomst: Udea
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 1 st Groentebouillontablet (GV)
  • 125 g Gerookte meervalHerkomst: fish and more 125 g
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: ekomenu maatwerk
Zelf toevoegen
  • 400 ml Water
  • 2 g Roomboter
  • 1 bakje Laurierblad
  • 0.5 el Maizena
  • snufje Peper
  • 2 el Olijfolie extra vierge

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -15%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq -77%
water-reduction-score
Water -78%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenAfvallenGlutenvrijKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie504 kcal
Koolhydraten23 g
Suiker17 g
Vet35 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit20 g
Vezels10 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Mais
Vis
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen