Geroosterde bloemkoolsalade met hummus, feta en vijg ! Weinig koolhydraten
4,7
566 kcal
400 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Als je eenmaal je bloemkool bent gaan roosteren, wil je nooit meer anders. Deze heerlijke en makkelijke bereiding maakt de bloemkool heel erg lekker. Helemaal als je hem kunt dopen in de hummus, feta en munt!
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in blokjes. Doe alles in een ruime kom besprenkel met olijfolie, limoenrasp en breng op smaak met komijnpoeder, peper en zout. Hussel alles door elkaar, spreid uit over de bakplaat en rooster 25 minuten in de oven.
- Spoel de kikkererwten onder de kraan. Mix met olijfolie, de helft van het sesamzaad en de limoensap tot een gladde hummus.
- Snijd de vijg in partjes. Lepel de hummus op de borden en verdeel daarover de bloemkoolroosjes, munt, verbrokkelde feta en vijg. Maak af met de overgebleven sesamzaadjes en kruid met zout en peper.
TIP
Je kunt ook de kikkererwten mee laten roosteren in de oven bij de bloemkool. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st BloemkoolHerkomst: Wolmark
- 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 200 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
- 25 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
- 1 st Vijg
- 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
- 50 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
- 3 el Olijfolie extra vierge
- 2 tl Komijnpoeder
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -11%
Groente+ 217%
Vitaliteit+ 40%
CO2eq -77%
Water -15%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie566 kcal
Koolhydraten30 g
Suiker14 g
Vet32 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit20 g
Vezels15 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Sesamzaad
Lactose
Peulvruchten
Melk