Spitskool traybake met mosterd-kaas gratin en oven aardappeltjes

4,2
Gemiddelde van 37 reviews
756 kcal
380 g groente
Spitskool traybake met mosterd-kaas gratin

Spitskool is een gesloten koolsoort (net als bijvoorbeeld witte kool) en heeft een iets zoetere smaak dan we gewend zijn van andere koolsoorten. Door de fijne bladeren heeft spitskool minder tijd nodig om te garen. De groente kun je op veel verschillende manieren bereiden. Vaak wordt deze kool gebruikt om te roerbakken, maar vandaag gaan we de spitskool in de oven roosteren.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappels en snijd kleiner. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de aardappeltjes afgedekt circa 5 minuten.
  2. Snijd de spitskool in dunne plakken of partjes en leg op de bakplaat. Giet het water van de aardappeltjes af en verdeel ze over de bakplaat bij de kool. Besprenkel met olie en breng op smaak met tijm, zout en peper Bak alvast circa 20 minuten in de hete oven.
  3. Voor de dressing meng je mosterd, olijfolie en limoensap in een kom. Pel de knoflook en pers erboven uit.
  4. Pel de ui en snijd in partjes. Halveer de tomaatjes. Haal de bakplaat uit de oven en leg de ui en tomaatjes bij de spitskool en aardappels. Besprenkel de groenten met de mosterd-dressing en strooi de kaas en zadenmix erover. Doe de bakplaat weer in de oven en zet de ovengrillstand aan. Bak nog 2-4 minuten tot de kaas is gesmolten.
TIP
Heb je nog spitskool over? Maak een heerlijke koolsalade door de spitskool heel klein te snijden en aan te maken met olie, zout, peper en azijn. Maak de koolsalade af met bijvoorbeeld geraspte wortel en rozijnen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Bio BabiesHerkomst: De Aardappeleter
  • 1 st SpitskoolHerkomst: G's
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 250 g Cherry tomatenHerkomst: Ecopark
  • 50 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
  • 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 tl Tijm
  • 3 el Olie
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente+ 202%
vita-score
Vitaliteit+ 44%
co2-reduction-score
CO2eq -56%
water-reduction-score
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVariatieGlutenvrijLactosevrij9 maandenGezinVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie756 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker16 g
Vet36 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit27 g
Vezels15 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Mosterd
Noten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten