Gestoofde koolrabi met varkensfilet ! Weinig koolhydraten

3,0
Gemiddelde van 8 reviews
594 kcal
380 g groente
Gestoofde koolrabi met varkensfilet

KOOLHYDRAATBEWUST Koolrabi is het ‘neefje’ van broccoli en bloemkool. Deze bijzondere groente heeft een pittige smaak en is heel veelzijdig. Je kunt koolrabi rauw eten, koken, smoren of bijvoorbeeld roerbakken. Rauw heeft koolrabi iets weg van radijs, maar de smaak van koolrabi is wat zoeter. Proef het maar eens. We gaan in dit gerecht de koolrabi roerbakken, want het is erg lekker als de groente nog een ‘bite’ heeft.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel, snijd klein en kook met een snuf zout in 20 minuten helemaal gaar. Giet vervolgens het water af (vang wat van het kookvocht op) en pureer de zoete aardappel met een pureestamper of staafmixer. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïg resultaat.
  2. Schil intussen de koolrabi en snijd in kleine blokjes van ongeveer 2 cm. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Pel de knoflook en snijd fijn.
  3. Verhit olie en de boter in een wok of bakpan en roerbak de ui, knoflook, prei en koolrabi op een middelhoog vuur gedurende 5 minuten (of totdat de koolrabi begint te kleuren). Doe een klein scheutje water erbij en laat afgedekt nog 5-10 minuten stoven. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm olie in een kleine bakpan en bak de varkensfiletlapjes in 2 minuten per kant gaar op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Spoel de kiemen in een zeef onder de kraan en blancheer ze door kokend water erover te gieten. Spoel direct af onder de kraan zodat het gaarproces stopt.
  6. Schep de zoete aardappelpuree op de borden en verdeel de koolrabi en de kiemen erover. Serveer de varkensfiletlapjes ernaast.
TIP
Het groene blad van een biologische koolrabi kun je ook prima eten! Snijd klein en bak 1 minuut met de koolrabi mee.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 1 st KoolrabiHerkomst: Mediterraneo
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g VarkensfiletlapjeHerkomst: Future Food Group
  • 45 g Gemengde kiemenHerkomst: Van der Plas
Zelf toevoegen
  • 15 g Roomboter
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente+ 202%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq+ 40%
water-reduction-score
Water+ 37%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie594 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker12 g
Vet34 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit26 g
Vezels11 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Varken
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten