Gevulde taco's met linzen paprika en maïs

Nog geen reviews
604 kcal
300 g groente
Gevulde taco's met linzen

Taco’s komen oorspronkelijk uit Latijns-Amerika. Daar wordt het gezien als een snelle en voedzame maaltijd. Je kunt de knapperige taco's vullen met wat je maar wilt. Vandaag eten we ze met onder andere paprika, linzen en maïs. Linzen zijn rijk aan vezels en eiwitten en zorgen er daarom voor dat dit een heerlijke voedzame maaltijd is. Onze linzen hebben het biodynamische Demeter keurmerk. Dit keurmerk staat voor de puurste vorm van landbouw. 'Inspired by Ralph Moorman'

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C voor de taco schelpen.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Was de tomaat, schep het vocht eruit en snijd het vruchtvlees klein (bewaar het tomatenvocht). Spoel de linzen en maïs in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomaat, linzen en maïs toe en verwarm kort mee. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, zout en (chili)peper.
  4. Leg de tacoschelpen in een ovenschaal of op een rooster en verwarm 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Pureer of mix het tomatenvocht met de citroensap, olijfolie extra vierge, zout en peper. Was de sla en snijd klein. Vul de tacoschelpen met een beetje sla en het groente-linzenmengsel. Besprenkel met de tomaten dressing. Alle ingrediënten die je over hebt kun je in een bakje ernaast serveren.
TIP
Ook erg lekker met tabasco voor meer pit.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 2 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 360 g LinzenHerkomst: Luna e Terra
  • 200 g MaisHerkomst: Machandel
  • 2 tl Mexicaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 6 st Taco schelpenHerkomst: Amaizin
  • 1 st Little gemHerkomst: De Eerste
Zelf toevoegen
  • 3 el Bakolie
  • 2 el Citroensap
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq -68%
water-reduction-score
Water+ 173%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieVeganLactosevrijAfvallenVegetarisch9 maandenGlutenvrijLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie604 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker14 g
Vet27 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit17 g
Vezels13 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Mais
Peulvruchten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin