Gewokte andijvie met pinda's en basmatirijst

Nog geen reviews
552 kcal
400 g groente
Gewokte andijvie
arrow down

Andijvie werd al door de Romeinen gegeten en is familie van de witlof. De groente heeft zijn bittere smaak te danken aan verschillende plantenstoffen. Deze stoffen helpen de lever met ontgiftingsprocessen. Verder helpt andijvie om de leverwerking goed te houden, pijn te bestrijden en het werkt kalmerend. Ook bevat de groente veel vitamine A, vitamine K, foliumzuur, mangaan en antioxidanten.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Was de andijvie grondig en snijd klein. Schil en rasp de gember en snijd de rode peper en knoflook heel fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  3. Verhit olie in een ruime wok of bakpan. Bak de champignons, knoflook, gember en rode peper 2 minuten. Voeg een handje andijvie toe en laat het slinken. Voeg steeds een handje andijvie toe, totdat alles geslonken is. Breng op smaak met sojasaus (of tamari), zout en peper.
  4. Breng intussen water aan de kook. Spoel de taugé in een zeef onder de kraan en blancheer de taugé door kokend water erover te gieten. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Voeg de taugé de laatste minuut toe aan de pan en wok nog kort mee.
  5. Hak de pinda's grof (Heb je een glutenallergie? Spoel de pinda's dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen). Serveer de gewokte andijvie met de volkoren basmatirijst. Garneer met de gehakte pinda's.
TIP
Ook lekker met stukjes peer erdoor.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st AndijvieHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 2 st Knoflookteen
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 0.5 bakje Taugé
  • 25 g Pinda'sHerkomst: Horizon
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 1 ml Sojasaus (of tamari)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -27%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 60%
co2-reduction-score
CO2eq -41%
water-reduction-score
Water -84%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelLactosevrijGezinVegan9 maandenGlutenvrijVariatieSeizoenVegetarischAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie552 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker6 g
Vet24 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit19 g
Vezels11 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Pinda's
Sojabonen
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten