Gezonde kapsalon met sla en shoarmavlees
4,5
621 kcal
300 g groente
Deze schotel met aardappel- en wortelfrietjes en een topping van shoarmavlees, sla en knoflooksaus is onze eigen versie van het welbekende frietje kapsalon. We laten de kaas weg en met flink wat knapperige sla en tomaat is onze variant minder heftig en zeker zo lekker! Het hoeft niet eens netjes, als je maar laagjes maakt zodat de smaken goed kunnen mengen.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de aardappels en wortel en snijd in dunne frieten. Spreid uit uit over de bakplaat en besprenkel met olie. Breng op smaak met zout en peper en plaats 25-30 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin en gaar zijn. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
- Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui samen met het shoarmavlees circa 5 minuten.
- Was de sla, laat heel goed uitlekken en scheur of snijd klein. Was de tomaat en snijd in kleine partjes.
- Doe de mayonaise en/of yoghurt in een kommetje. Schenk olijfolie extra vierge (en eventueel een beetje water) erbij en pers de knoflook erboven uit. Klop er een sausje van, proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Haal de frieten uit de oven en doe ze in een royale schaal (of direct op de borden). Verdeel de sla en tomaat erover, schep het shoarma-mengsel erop en maak af met de knoflooksaus.
TIP
Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf nog wat kaas over de kapsalon te strooien en deze te laten smelten in de oven. De dressing heb je ontvangen in het kader van de verspillingsvrije week en hoort niet bij dit recept, maar kun je lekker zelf gebruiken.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: E van de Vijver
- 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 200 g VarkensshoarmaHerkomst: Future Food Group
- 0.5 st KropslaHerkomst: de Eerste
- 200 g TomaatHerkomst: Solid
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 75 ml Mosterd-dille dressingHerkomst: De Wijndragers
- 2 el Olie
- 2 el Mayonaise of yoghurt
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -3%
Groente+ 138%
Vitaliteit+ 28%
CO2eq -43%
Water -34%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Seizoen, Glutenvrij, Afvallen, Gezin, 9 maanden, Eiwitrijk, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie621 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker13 g
Vet27 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit28 g
Vezels11 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Varken
Paprika