Glutenvrije 'Mac' and cheese met spinazie

Nog geen reviews
682 kcal
290 g groente
Glutenvrije 'Mac' and cheese
arrow down

Vandaag een overheerlijke 'Mac' and Cheese op het menu. De macaroni vervangen we door glutenvrije fusilli. Pasta met kaas wordt gezien als het ultieme 'comfort food'. Deze Italiaanse klassieker uit de VS is intussen ook bij ons heel populair. De glutenvrije fusilli serveren we onder andere met cherrytomaatjes, spinazie en pijnboompitten.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet erin op.
  2. Breng water aan de kook voor de glutenvrije fusilli. Kook in 8 minuten al dente. Giet vervolgens het water af en spoel af onder de koude kraan.
  3. Verwarm intussen bakolie in een steelpannetje op een laag vuur. Voeg het meel toe en roer goed door elkaar met een houten pollepel. Laat 3 minuten zachtjes garen, schenk dan beetje bij beetje de groentebouillon erbij en blijf goed roeren. Pel de knoflook en knijp erboven uit. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot een gladde, schenkbare saus (voeg eventueel extra vocht toe). Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Pel de ui en snijd klein. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de spinazie grof. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg 3/4 van de spinazie en cherrytomaatjes toe.
  5. Doe de fusillii bij de groenten en schep door elkaar. Doe alles in een ovenschaal en meng op het laatst de overgebleven spinazie en cherrytomaatjes erdoor.
  6. Schenk de kaassaus erover en schud de ovenschaal een beetje heen en weer zodat de saus zich mengt. Garneer met pijnboompitjes en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een goudbruine bovenkant.
TIP
Je kunt ook en deel van de spinazie en tomaatjes apart houden en dit rauw als salade serveren naast de 'Mac' and Chees.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)
  • 170 g Fusilli (GV)Herkomst: IDorganics
  • 2 st Knoflookteen
  • 75 g Geraspte kaas OUDHerkomst: proef
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g Spinazie, losseHerkomst: Biobrothers
  • 250 g CherrytomaatjesHerkomst: balcon de nijar
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: ekomenu maatwerk
Zelf toevoegen
  • 150 ml Water
  • 2 el Bakolie
  • 15 el Meel
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente+ 130%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie682 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker7 g
Vet29 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit21 g
Vezels9 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Melk
Mais

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan