Rijst met winterse champignon-roomsaus knapperige spruitjes en postelein

3,5
Gemiddelde van 8 reviews
688 kcal
330 g groente
Rijst met winterse champignon-roomsaus

In sommige delen van de wereld wordt postelein gezien als onkruid en in andere delen als groente. Wij zien het niet als onkruid want het is super lekker. Postelein zijn sappige blaadjes op steeltjes met een friszure smaak. Vandaag serveren we het rijstgerecht met champignon-roomsaus op een bedje van postelein.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan. Breng water met een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af, vang een beetje kookvocht op en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de postelein. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de ui, knoflook en champignons op een middelhoog vuur. Voeg na 3 minuten de gesneden spruitjes toe en roerbak mee. Schenk daarna de slagroom in de pan en verwarm mee. Voeg eventueel wat kookvocht van de rijst toe om de saus wat meer te binden en breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de rijst op een bed van postelein en schep de saus eroverheen. Garneer met de verse peterselie.
TIP
Je kunt de champignons met de slagroom ook pureren voor een gladde saus.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 100 g PosteleinHerkomst: Aurora
  • 150 g SpruitjesHerkomst: biosonn
  • 400 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 100 ml SlagroomHerkomst: Weerribben
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -25%
vegetablecounter
Groente+ 162%
vita-score
Vitaliteit+ 59%
co2-reduction-score
CO2eq -27%
water-reduction-score
Water+ 90%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieVegetarischSeizoenGezin9 maandenAfvallenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie688 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker5 g
Vet38 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit15 g
Vezels11 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin