Groene spinazie stamppot met heekfilet

Nog geen reviews
616 kcal
250 g groente
Groene spinazie stamppot

Vandaag kleuren we de stamppot mooi groen met verse spinazie. De Bio Brothers Johan en Toon Tielen bezitten een biologisch tuinbouwbedrijf in de regio Venlo. Door de zuidelijke ligging van het bedrijf worden hun biologische producten al in het vroege voorjaar aangeboden. Naast biologische spinazie telen de Bio Brothers ook courgette, rabarber en boerenkool.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en stamp grof met een pureestamper (zonder kookvocht).
  2. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd klein. Breng een pan met een klein laagje water en zout aan de kook en blancheer de spinazie een minuut. Giet het water af en laat heel goed uitlekken. Pureer de spinazie in je keukenmachine of met een staafmixer fijn (bewaar eventueel wat spinazie om die aan het eind rauw door de stamppot te scheppen).
  3. Schep de spinazie door de aardappels en roer tot je een mooie groene stamppot krijgt. Voeg eventueel een klontje boter toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Pel de ui en snijd in ringen. Dep de vis droog en strooi de groene kruiden erover. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en de vis gaar in 4-6 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de groene stamppot met de de heekfilet.
TIP
De vis is ook heel erg lekker met wat citroensap.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels (kruimig)
  • 400 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
  • 2 tl Groene kruidenHerkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq -69%
water-reduction-score
Water -94%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijAfvallenGezin9 maandenEiwitrijkVariatieGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie616 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker6 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit31 g
Vezels11 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan