Groene spinazie stamppot met heekfilet en limoenboter

3,8
Gemiddelde van 8 reviews
625 kcal
250 g groente
Groene spinazie stamppot

Vandaag kleuren we de stamppot mooi groen met verse spinazie. De Bio Brothers Johan en Toon Tielen bezitten een biologisch tuinbouwbedrijf in de regio Venlo. Door de zuidelijke ligging van het bedrijf worden hun biologische producten al in het vroege voorjaar aangeboden. Naast biologische spinazie telen de Bio Brothers ook courgette, rabarber en boerenkool.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en stamp grof met een pureestamper (zonder kookvocht).
  2. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd klein. Breng een pan met een klein laagje water en zout aan de kook en blancheer de spinazie een minuut. Giet het water af en laat heel goed uitlekken. Pureer de spinazie in je keukenmachine of met een staafmixer fijn (bewaar eventueel wat spinazie om die aan het eind rauw door de stamppot te scheppen).
  3. Schep de spinazie door de aardappels en roer tot je een mooie groene stamppot krijgt. Proef en breng op smaak met zout en peper. Rasp de limoen boven de boter en maak op smaak met een beetje zout.
  4. Pel de ui en snijd in ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Dep de vis droog en strooi de groene kruiden erover. Verhit olie in een bakpan en bak de ui, knoflook en de vis gaar in 4-6 minuten. Breng op smaak met limoen, zout en peper.
  5. Serveer de groene stamppot met de de heekfilet en de limoenboter.
TIP
Je kunt ook de rauwe spinazie klein snijden en door de aardappels scheppen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels (kruimig)Herkomst: E van de Vijver
  • 400 g SpinazieHerkomst: Biogarden
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
  • 2 tl Groene kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 20 g Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -15%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 31%
co2-reduction-score
CO2eq -61%
water-reduction-score
Water -89%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijAfvallenGezin9 maandenEiwitrijkSeizoenVariatieGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie625 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker6 g
Vet25 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit31 g
Vezels11 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten