Groentefrittata met walnoten ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
450 g groente
Groentefrittata met walnoten
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Frittata is oorspronkelijk een Italiaans gerecht en is ontstaan vanuit armoede. Mensen hadden geen geld om dagelijks een nieuw maal te bereiden. Zo maakten ze van de restjes van de dag ervoor een frittata. Het hoofdbestanddeel van dit gerecht is ei. Maar verder kun je naar hartenlust variëren met groenten, verse kruiden en specerijen. Onze biologische eieren worden geleverd door 't Paradijs in Barneveld.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de wortel en snijd heel klein. Was de broccoli. Snijd in hele kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Was de tomaat en snijd klein. Hak de walnoten grof.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan. Bak de ui, knoflook, wortel, broccoli en tomaat 10 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
  4. Kluts intussen de eieren, zure room, mosterd, geraspte kaas en walnoten in een ruime kom. Haal de groenten van het vuur en meng met het eimengsel.
  5. Vet een ovenschaal of bakblik in met olie en giet alles erin. Bak de frittata circa 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin kleurt en stevig aanvoelt. Snijd daarna in punten en serveer direct.
TIP
Je kunt de frittata natuurlijk ook afgedekt in de bakpan bereiden (schud de pan dan regelmatig zodat de frittata niet aanbakt).

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 2 tl Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 4 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 75 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 2 g Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente+ 257%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Noten
Mosterd
Ei

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen