Heekfilet met lekker veel groenten en walnoten ! Weinig koolhydraten

4,3
Gemiddelde van 24 reviews
531 kcal
400 g groente
Heekfilet met lekker veel groenten en walnoten

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijke witvis op het menu. De biologische heek is stevig tijdens het bakken en zacht van smaak. Heek leeft voornamelijk in het oostelijke deel van de Atlantische oceaan. In de Zuid-Europese landen wordt deze witvis vaak gegeten. De heekfilet serveren we onder andere met venkel en pastinaak, een heerlijke smaakcombinatie. Bak je de pastinaak lekker krokant, dan komt de zoete smaak goed tot zijn recht.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de pastinaak en wortel en snijd in dunne staafjes. Verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd de venkel in dunne stroken (bewaar wat venkelgroen).
  2. Verhit olie in een wok of ruime bakpan en roerbak de groenten op een middelhoog vuur lichtbruin en beetgaar (circa 15 minuten). Schud de pan regelmatig om en voeg een scheutje water toe. Laat afgedekt garen.
  3. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Mix de ui en knoflook samen met de verse peterselie heel fijn met een staafmixer of blender (of snijd heel klein met een scherp mes). Verhit olie in een bakpan en bak het mengsel enkele minuten op een middelhoog vuur. Hak de walnoten grof en bak mee.
  4. Verhit olie (of boter) in een andere bakpan en bak de heekfilet in circa 8 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep het peterselie-noten mengsel door de gebakken groenten en leg de vis erboven op. Garneer met venkelgroen en/of overgebleven peterselie.
TIP
Je kunt de groenten ook in de oven bereiden (25 minuten op 200 ºC) of gewoon koken in een pan (circa 12 minuten).

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 1 st VenkelHerkomst: Heerlijke Oogst
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
Zelf toevoegen
  • 3 el Bakolie (of boter)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -25%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 46%
co2-reduction-score
CO2eq -71%
water-reduction-score
Water -88%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie531 kcal
Koolhydraten24 g
Suiker15 g
Vet34 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit26 g
Vezels13 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Noten
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen