Hete bliksem met wortelpeterselie en vegan knakworstjes

Nog geen reviews
660 kcal
300 g groente
Hete bliksem met wortelpeterselie

Hete bliksem staat ook wel bekend als hemel en aarde, of appelstamppot. De naam ‘hete bliksem’ heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de appels veel vocht vasthouden en daarom lang heet blijven. Daarnaast blijven gestoofde appels makkelijk aan je gehemelte plakken, dus pas op dat je je mond niet verbrandt! Onze appels worden geleverd door biodynamische fruitteler Kees Konijn in de Zuidoost Beemster.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de aardappels en wortelpeterselie, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  2. Was (of schil) intussen de appel, verwijder het klokhuis. Snijd een paar appelschijven om het gerecht mee te garneren. Snijd de rest in kleine stukken en kook de appelstukken 10 minuten met de aardappels en wortelpeterselie mee.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verwarm olie in een bakpan en bak de ui op een middelhoog vuur lichtbruin. Snijd de vegan boeren knakworst in plakjes en bak met de ui mee.
  4. Bak ook de appelschijven in een andere bakpan lichtbruin en zacht. Breng op smaak met kaneelpoeder.
  5. Giet de aardappels, wortelpeterselie en appel af en stamp alles fijn met een pureestamper. De hete bliksem mag zacht en smeuïg zijn. Proef en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Serveer de hete bliksem met de ui en vegan knakworstjes. Garneer met de gebakken appelschijven.
TIP
Je kunt wat paneermeel of broodkruim over het gerecht strooien en in de oven plaatsen voor een krokant laagje.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 500 g WortelpeterselieHerkomst: Arenosa
  • 2 st AppelHerkomst: konijn
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 150 g Vegan boeren knakworstHerkomst: Wheaty
Zelf toevoegen
  • 4 tl Kaneelpoeder
  • 2 el Bakolie
  • 1 g Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 50%
co2-reduction-score
CO2eq -84%
water-reduction-score
Water -84%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischLactosevrijVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie660 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker26 g
Vet23 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit27 g
Vezels12 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Mosterd
Selderij
Gluten
Tarwe
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan