Indische hutspot met pastinaak gekruide tofu en bieslook
4,2
732 kcal
300 g groente
Hutspot is een heerlijke stamppot van wortels, ui en aardappels. De hutspot van deze week is een variant op deze klassieker. Dankzij de kerriepoeder en kurkuma kleuren we de stamppot geel, en we serveren deze met pittig gekruide tofu. Dit geeft de hutspot een exotisch tintje. Weer eens wat anders en heel erg lekker!
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af, vang een deel van het kookvocht op en zet afgedekt opzij.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Was of schil de wortel en pastinaak en snijd klein. Snijd de bosui in stukken van 2-3 cm.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en bosui 2 minuten. Voeg de wortel en pastinaak toe en bak enkele minuten mee op een hoog vuur. Breng op smaak met citroen-kerriepoeder, peper en zout. Schil en rasp de kurkuma erboven. Doe een scheutje water erbij (of kookvocht), temper het vuur en stoof afgedekt 15 minuten.
- Verhit olie in een bakpan en bak de tofu wokblokjes goudbruin. Snijd de bieslook klein en schep op het laatst erdoor.
- Stamp de aardappels grof met een scheutje kookvocht en schep de gestoofde groenten erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de gekruide tofu erop en garneer met bieslook.
TIP
Hou je van pit? Breng de tofu dan verder op smaak met een beetje sambal.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Aardappels, kruimigHerkomst: E van de Vijver
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 250 g PastinaakHerkomst: de eerste
- 0.5 bosje Bosui
- 2 tl Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
- 1 tl Kurkuma, raspHerkomst: La Grama
- 180 g Tofu wokblokjesHerkomst: Prolaterre
- 0.5 st Verse bieslookHerkomst: Herbio
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -18%
Groente+ 138%
Vitaliteit+ 29%
CO2eq -85%
Water -87%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Vegetarisch, Seizoen, Lactosevrij, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie732 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker16 g
Vet31 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit25 g
Vezels18 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Koriander
Sojabonen